SVJETSKA MODA

Plus size modeli su šala modne industrije

Dizajner Julien McDonald protiv angažmana "krupnijih" djevojaka

Popularni engleski dizajner Julien McDonald obrušio se na sve češće angažmane plus size modela nazivajući ih „smiješnima".

Poznat po šljaštećim kreacijama i prijateljstvu s celebsicama, dizajner je dobio angažman kao jedan od članova žirija britanskog top modela i odmah se izjasnio o onima koje nemaju šanse ni za prijavu: „U show-u ne može pobijediti djevojka koja nosi britansku veličinu 10. Modeli na pisti su maksimalno veličine 6-8. Ispadamo smiješni."

Inače, nova sezona popularne emsije je doživjela neke promjene. Kao sponzor, u priču je ušao talijanski Vogue koji se nedavno našao na meti anti-rasističkih udruga radi posebnog „Black" odjeljka na web stranici, koji sadržava isključivo modele afroameričkog podrijetla, a promjena su došle i u voditeljskom dijelu programa.

 

article-1287045-0054d1d500000578-239_468x397.jpg

 

Bivšu djevojku Georga Clooneya, manekenku Lisu Snowdown zamijenila je prekrasna Elle McPherson.

 

Iako će McDonaldove izjave zasigurno uzburkati javnost i podići gledanost, zanimljivo je vidjeti kako će reagirati neki od njegovih kolega koji su za nove kampanje već angažirali najpopularniji plus size model Crystal Renn.

Objavljeno: 17.06.2010. u 14:53

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p