SVJETSKA MODA

Počeo je milanski Tjedan mode, a Fendi je oduševio luksuznom street kolekcijom koja nas je apsolutno osvojila!

Kolekcija u znaku Y2K estetike!

Od Fendi ‘ready to wear’ kolekcija navikli smo na tu divnu sinergiju luksuzne elegancije s odvažnim dizajnerskim formama koje u konačnici kreiranu dinamične modne vizije o kojim se priča. Kim Jones ovog puta inspirirao se je arhivom brenda s naglaskom na Karl Lagerfeld eru druge polovice 90-ih i početaka 00-ih, a prikazani lookovi oduševili su baš sve i milanski Tjedan mode otvorili u stilu!

Cijela kolekcija prožeta je Y2K estetikom, tehnički i vizualno, a moramo priznati da nas povratak 00' modne dekade iznimno veseli. Kim Jones predstavio je zanimljive komade u kojima je naglasak na različitim peletama boja, od neutralnog kolorita pa sve do vibrantnih nijansi i printeva. Što se tiče materijala, prevladavaju silk teksture koje neobavezno lepršaju oko tijela pritom naglašavajući obrise siluete, a tu je i poigravanje s nešto jačim materijalima koji odlično kontrastiraju. Iako je Fendi uglavnom sinonim za neutralne tonove, izlet u nešto upečatljiviji kolorit pokazao je ovom brendu spomenuta igra boja jako dobro pristaje!

Još jedan od highlighta kolekcije je i njezina slojevitost, doslovno. Naime, kombinacije, odnosno komadi, idealni su za layering koji sažima sve ključne modele poput fluidnih suknji i topova, ali i kaputa s naglašenim strukom i blagom dekonstrukcijom koja im podaruje notu visoke mode. Kao što smo spomenuli, Jones se je inspirirao Lagerfeldovim radom u periodu od 1996. do 2002., a doza nostalgije postignuta je modnim klasicima kao što su elegantne slip haljine, eksperimentiranje s niskom strukom ili pak cut-out detalji.

Naravno, osim samih odjevnih predmeta, detalji su također ukrali pažnju. Silvia Venturini Fendi, kreativna direktorica za modne dodatke, ponudila je odlične modele torbi koje će zasigurno biti veliki hit u ormarima brojnih trendsetterica, a nešto više pozornosti ukrali su modeli s istaknutim logotipovima te chokeri, odnosno ogrlice koje prianjaju uz vrat i pravi su modni throwback.

Cijeli kolekciju pogledajte na sljedećem linku!

Foto: Fendi, Youtube
Objavljeno: 22.09.2022. u 14:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p