SVJETSKA MODA

Pogledajte najpoznatije modne „plus-size“ blogerice

Žene koje redefiniraju pojam ljepote
plus size bloggers 
Dugo je modni svijet marginalizirao žene i djevojke koje su tjelesnom građom odskakale od općeprihvaćenog standarda ljepote. I dok danas imamo prilike svjedočiti svojevrsnoj revoluciji pračenoj nastojenjem pojedinih brendova da glavnim zvijezdama svojih editorijala učine modele ponešto bujnije građe, često te intencije postanu predmetom kojekakvih rasprava.
 
Domena plus-size već je dugi niz godina vrlo sklizak teren modnog svijeta. Ili se u istu ubacuju djevojke sasvim prosječne tjelesne težine ili se nastoji, radi pompe i šoka, ispod reflektora staviti ekstreme poput svjetski popularne Tess Holliday. Kako bilo, demokratizacija koju je svojom globalnom pojavom donio fenomen modnog bloga otvorio je vrata svima da postanu dijelom mode, bez da moraju prolaziti oštre filtere modnih magazina koji su dosad samo neke puštali unutra, a ostale ostavljali zanemarenima, daleko od čitave priče. Pet najpopularnijih modnih blogerica koje se i same svrstavaju u kalup pod nazivom plus-size, zasigurno je označilo veliki iskorak za sve djevojke i žene koje su dosad prečesto slušale: „Oprostite, nemamo taj komad u Vašem broju.“

Nicolette Mason
  Nicolette 
Plavokosa Nicolette vjerojatno je jedna od najpoznatijih modnih blogerica u domeni plus-size. Osim što regularno piše kolumnu pod naslovom „Big Girl in a Skinny World“ za Marie Claire, ova stilski vrlo živopisna blogerica potpisuje i odjevnu liniju u suradnji s ModClothom.
 
  Girl with curves
 
Modna blogerica i plus-size model koji kao bazu navodi New York. Popularnosti njezinog bloga svjedoči i činjenica što se lijepa Nadia pojavila u magazinima kao što su Complex Magazine, Refinery 29, Lucky Magazine, Seventeen Magazine i Teen Vogue, potpisujući kampanje i suradnje s American Apparelom, Boohoom, Addition Elleom i Stylist Magazineom.

Girl with Curves
 
girl with curves
Modna i beauty blogerica iz San Francisca, Tanesha Awasthi, stoji iza vrlo utjecajnog i nagrađivanog bloga imena Girl with Curves. Tanesha je također i dizajnerica za žene s oblinama te spisateljica, a pojavila se kao gost u brojnim publikacijama.
 
  Gabifresh
 
Gabi Gregg započela je pisati modni blog Gabifresh 2008. kada nakon diplome nije mogla pronaći posao. Sedam godina kasnije, bloganje je postao njezin full time job, a dosad se pojavila u magazinima poput The New York Timesa, Teen Vogueu i Glamouru. Njezina prva kolekcija kupaćih kostima prodana je u samo 48 sati.

Amarachi Ukachu
 
Amerikanka nigerijskog podrijetla, 23-godišnja Amarachi Ukachu modna je blogerica iz domene plus-size koja se nipošto ne plaši vibrantnih boja i zanimljivih, upadljivih uzoraka. Šarmantna blogerica bujne kose pokrenula je i vlastitu liniju odjeće koja, jasno, pršti jarkim bojama.

Tina Lončar

Foto: blog
Objavljeno: 23.04.2015. u 11:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p