SVJETSKA MODA

Pogledajte prvu kolekciju Guccijevog novog kreativnog direktora, Sabata De Sarna

U studenom prošle godine Gucci je nakon osam godina na poziciji kreativnog direktora napustio Alessandro Michele. Njegov je odlazak označio kraj važne Guccijeve ere, maštovite i maksimalističke, a modna je scena s nestrpljenjem iščekivala prvu kolekciju njegovog nasljednika, Sabata De Sarna, poznatog po svom radu za modnu kuću Valentino, Stoga nije neobično što je De Sarnov debi na milanskom Tjednu mode ovog petka privukao brojne svjetske A-listere poput Julije Roberts, Ryana Goslinga i Kendall Jenner.

Iako je bilo predviđeno da se revija održi na milanskim ulicama, zbog kišnog je vremena premještena u Gucci Hub, a sam minimalistički, diskretno osvijetljeni prostor najavio je odmak od raskošnih, hedonističkih revija na koje smo navikli pod Micheleovom palicom. Estetski odmak mogao se uočiti već u prvim lookovima nove kolekcije za proljeće 2024., koja nosi naziv "Gucci Ancora".

"To je priča o filmovima, o mojoj voljenoj Italiji, o intelektualcima i putovanjima diljem svijeta, dok se istovremeno osjećate kao kod kuće gdje god se nalazili", opisao je De Sarno koncept kolekcije. Predstavio je elegantne kratke hlačice, kožne jakne i sakoe strogih krojeva i predimenzionirane "hoodice", dok su dozu glamura donijele upečatljive pencil suknje, svjetlucavi topići i modeli ukrašeni raskošnim resama. Kolekcija je uključivala i novo ruhu nekoliko prepoznatljivih Gucci komada, poput Jackie torbice te "male crne haljine" Posh Spice.

Svaki se look nadovezivao na prethodni, a dizajner nije dozvolio da minimalizam niti prenaglašeni seksepil prevladaju niti u jednom trenutku. Kritike na reviju u velikoj su mjeri pozitivne, iako pojedinci smatraju kako je De Sarno igrao na sigurno i kako je sama kolekcija pomalo zaboravljiva. Ipak, označila je dobar početak za novog kreativnog direktora, a hoće li u svom budućem radu uspjeti sustići svog proslavljenog prethodnika, ostaje nam za vidjeti.

 

Foto: Profimedia, Instagram
Objavljeno: 24.09.2023. u 19:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p