SVJETSKA MODA

Pogledajte spektakularnu Dolce&Gabbana reviju o kojoj se ne prestaje pričati!

Red glamura, ekstravagancije i prepoznatljive talijanske estetike!

Sinoć je održana još jedna Alta Moda, odnosno tradicionalna haute couture revija modne kuće Dolce&Gabbana. Ovog puta kao kulisa nove modne bajke poslužila je Venecija, odnosno Trg sv. Marka, a glamurozni i nadasve upečatljiv dojam vješto upakiran u prepoznatljive kičaste vizure brenda, još jednom je pokazao da D&G jednostavno živi svoju ekstravaganciju i to iznova dokazuje revijama koje kao poput kakve besprijekorno otpjevane operne arije – ostaju zapamćene!

Vjerujemo da nije potrebno dodatno napominjati koliko je u ovim izazovnim vremenima teško organizirati, pa zapravo bilo kakav događaj, a kamo li reviju Dolce&Gabbana gabarita. Ipak, revija je održana i to u velebnom ambijentu jednog od najposebnijih talijanskih gradova te ju prati vrlo impresivna scenografija, ali i pozadinska priča. Naime, reviju je otvorila spektakularna svilena haljina koja na sebi sadrži venecijanske motive, a čija je lepršavost savršeno pristajala taktovima klasične glazbe.

Dalje su uslijedili jednako statement komadi koji koketiraju s kičem i teatralnošću, no zajedno čine unificirani prikaz modne kuće čiji kodovi i identitet počivaju upravo na tome, spektaku i performansu. Isto tako, modni dvojac na svojim 'putujućim' Alta Moda revijama odaje počast gradu, odnosno području u kojem se nalaze pa iznimka nije bila niti ovogodišnja revija. Naime, u samom dizajnu odjevnih predmeta vidimo pregršt specifičnih rukotvorina karakterističnih za Veneciju, a jedan od najupečatljivijih detalja bez imalo premca je uzorak čuvenog Murano stakla, kao i motivi lava, gondole i sl.

Slojevi tila, šljokica, predimenzioniranih elemenata i transparentnih detalja tek ugrubo opisuju ideju ove upečatljive haute couture kolekcije, dok široki spektar boja i poigravanje s različitim krojačkim formama, teksturama i tradicionalnim detaljima, dodatno osnažuju poruku i dominantu estetiku kiča koja prikazuje nebrojeno puno dinamičnih dizajnerskih rješenja. Kako i sami dizajneri kažu, ova revija koncept je sklada i košmara, suprotnosti koje se neprestano privlače i unose osjećaj nemira u romantično i senzualno, racionalno i ishitreno, no prije svega emocionalno, baš ono što Alta Moda i predstavlja.

Cijelu reviju pogledajte na sljedećem linku!

Foto: Instagram/Jacopo Raule, Dolce&Gabbana
Objavljeno: 30.08.2021. u 11:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p