SVJETSKA MODA

Ponovno genijalna Iris van Herpen

Kraljica avangarde osvojila Pariz

Iris van Herpen

Od dizajnerice koja je "isprintala vodu" nemoguće je očekivati malo, a Iris van Herpen uvijek obećava. Što god spremila znate da ćete se na koncu showa naći kako se začuđenog izraza pitate: što se ovdje upravo dogodilo i kako je to uopće moguće?

Iris van Herpen fascinirana je materijalima koje ne može kontrolirati i tako, na poseban način, spaja umjetnost, modu i znanost te kreirajući svoju odjeću izumljuje neku novu stvarnost koju inače ne bismo mogli zamisliti. Tako je bilo i na pariškoj pisti po kojoj su hodali modeli u glave do pete odjevene u komade sačinjene od materijala koji se inače ne koriste u modnoj industriji. No, pod vještim prstima Iris van Herpen oni na ženskim tijelima izgledaju sasvim uobičajeno, pa čak i poprilično podatno. No, Iris je optičkim iluzijama ponovno uspjela sve prevariti. Ono što na pisti izgledaju kao lanci od čelika, ustvari su samo lanci napravljeni od sintetičkog materijala. Uz poprilično jednostavne krojeve, materijali su dolazili do izražaja i pričali priču, baš onako kako Iris voli i po čemu je, na koncu konca, i prepoznata kao drugačija. U kombinaciji sa senzacionalnim cipelama, kolekcija s pariškog Tjedna mode izgleda, u najmanju ruku, fantastično. Avangardna učenica Alexandera McQueena zasigurno nije razočarala niti jednog ljubitelja ekstravagantne mode, koliko god od nje mnogo očekivali. 
  Iris van Herpen Iris van Herpen Iris van Herpen Iris van Herpen Iris van Herpen Iris van Herpen Iris van Herpen Iris van Herpen 
T.L.
Foto: Instagram
Objavljeno: 07.10.2015. u 12:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p