SVJETSKA MODA

Posebni komadi nakita Mie Hebib o kojima su pisali i najugledniji svjetski magazini!

Umjetnički nakit koji će obožavati ljubitelji dizajna i mode

Mia Hebib je umjetnica koja svoju emociju izražava u metalu, iskorištava njegov sjaj, podatnost i finoću. Ogrlica, narukvica, prsten ili broš, male su rukom oblikovane skulpture, objekti oblikovani u platini, zlatu, srebru ili mesingu. Bez obzira na skupocjenost ili minornost materijala koji koristi, vrijednost rukom oblikovanih predmeta s oznakom Oblik Atelje (New York New York), otkrivaju misaonu nit vodilju autorice, njezino europsko porijeklo i zagrebačko obrazovanje.

Njujoršku manufakturu Oblika Atelje, kao vlastitu liniju nakita i brend, Mia Hebib lansirala je 2007. godine. Suradnja s modnim kućama Liz Claiborne, Henri Bendel, Tory Burch te BCB Generation samo potvrđuju priču o kvaliteti njezinog rada i uspjehu. Ne radi se smo o činjenicama da je njezin nakit zamjećen na njujorškom tjednu mode ili predstavljen na izložbama nakita u Europi, Americi i Aziji. Na svojim su ga naslovnicama objavili Vogue i Elle, o njemu pisali New York post, In Style UK, New York Times Magazine, Larko Books, i-D Magazine...

Njegovu eleganciju, minimalizam i nosivost prihvatili su ljubitelji profinjenog ukusa i kolekcionari te osobe iz javnog života medija. Mia Hebib stvara umjetnički nakit koji je predmet želja poklonika mode, a bezvremena nota i sklad oblika čine ga kolekcionarskim predmetom i dijelom potencijalnog naslijeđa. Kreativni proces koji metal transformira u bezvremenu nosivu umjetnost odražava sklad oblika, iskustvo, znanje i emotivni pristup.

Ideologija Oblik-Aeljea naglasak stavlja na stoljećima stare procese obrade metala kojim stvara bezvremenske, skulpturalne komade nakita. Kao umjetnica, alkemičarka i dizajnerica Mia Hebib nastoji pročistiti, razviti i usavršiti svaki predmet koji oblikuje. Jezikom metala i metamorfozom pretvara kruti materijal u fluidne i skulpturalne oblike. Njezin nakit vodi tajne razgovore između umjetnosti i mode koja će osvojiti sve zaljubljenike u dizajn i nakit.

 

Rad svestrane Mie Hebib možete pratiti na njezinoj službenoj stranici, a ovim putem vas ujedno i pozivamo da 18. 6. 2020. godine u 19,00 sati prisustvujete intimnoj prezentaciji Oblik Atelier nakita umjetnice Mie Hebib koji će se održati u sklopu izložbe ''Splitu s ljubljavlju'' u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita.

Foto: PR
Objavljeno: 15.06.2020. u 15:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p