SVJETSKA MODA

Posljednja kolekcija za iznimnog Stefana Pilatia

YSL i Chloe jesen/zima 2012./2013.

Talentirani Stefano Pilati položio je svoje modno oružje - nakon predugih sedam godina konstantne neizvjesnosti na čelu branda Yves Saint Laurent, njegov je ugovor istekao i neće se vratiti. Gospoda iz PPR Grupe već su pronašla novog „spasitelja" koji, realno gledajući, nema što spašavati. Ovo je modno ime napokon postalo profitabilno, Stefano je radio iznimne kolekcije, podigao YSL iz pepela, vratio kupca u trgovine svojom „tribute shoe" koja se i danas kopira i prodaje...

 

Hedi Slimane ponovno će uskočiti u atelje YSL kako bi producirao kolekcije, a Stefano odlazi s jednom od najboljih kolekcija. Snažna, nimalo dramatična, i vrlo foksuirana - kao da je dizajner tek u svojoj drugoj ili trećoj sezoni. Zagasiti kolorit, motiv cvijeća, krzno i nevjerojatna obrada kože obilježili su još jednu iznimno kolekciju u životu čovjeka koji je otišao s ovacijama rigorozne modne kritike.

 

Nova dizajnerica branda Chloe, Clare Waight Keller, producirala je kolekciju koja je posve oprečna svim ostalima. Njena paleta daleko je najlakša, nježna i prozračna. Čipkasti komadi, nešto zatvorenija silueta i klasični večernji komadi za kraj jamac su još jedne dobre sezone u kući Chloe.

M.B.

Photo: wwd

Objavljeno: 07.03.2012. u 14:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p