SVJETSKA MODA

Posve drugačiji Pirelli kalendar!

Utjecajne žene umjesto seksi top modela!

Pirelli  
Pirelli kalendar, svjetski poznat po glamuroznim fotografijama top modela i koketiranju sa seksepilom, doživio je svojevrsni makeover u svom 43. izdanju. Pred objektiv slavne Annie Liebovitz stalo je 13 utjecajnih žena, svaka posebno uspješna na svom polju. 

Yao Chen, Natalia Vodianova, Kathleen Kennedy, Agnes Gund s unukom Sadie Rain Hope-Gund, Serena Williams, Mellody Hobson, Fran Leibovitz, Ava DuVernay, Tavi Gevinson, Shirin Neshat, Yoko Ono, Patti Smith i Amy Schumer krase Pirelli kalendar za 2016.
 
"Trebalo nam je više od 12 mjeseci," izjavila je Liebovitz koja je potpuno kontrolirala casting te dodala: "Iz Pirellija su mi rekli kako ove godine trebaju nešto posve drugačije, a ja sam to zamislila na ovaj način." Kultni Pirelli, koji je svoju reputaciju izgradio na kalendarima sa super seksi fotografijama besprijekornih modela, zbilja i je trebao nešto posve novo i neočekivano. Dati prostora utjecajnim ženama koje iza sebe imaju stvarne uspjehe kojima se mogu pohvaliti, izvrstan je potez. 
 
Serena WilliamsSerena Williams, teniska zvijezda
 
Patti SmithPatti Smith, glazbenica

Amy SchumerAmy Schumer, komičarka
  Tavi GevinsonTavi Gevinson, modna blogerica
 
Yao ChenYao Chen, UNHCR ambasadorica
 
Yoko OnoYoko Ono, umjetnica
 
Natalia VodianovaNatalia Vodianova, model 
  
 
T.L.
Foto: Annie Liebovitz za Pirelli 
Objavljeno: 01.12.2015. u 13:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p