SVJETSKA MODA

Prekrasni Mediteran kao inspiracija za najnoviju kolekciju koju potpisuje Chanel!

Jednostavni komadi u još jednoj odličnoj kolekciji pariške modne kuće

Zbog aktualne pandemije uzrokovane koronavirusom, i najveće modne kuće otkazale su prezentacije svojih Cruise kolekcija koje su se prvobitno trebale održati u svibnju ove godine. Ipak, jedna od najpoznatijih modnih kuća - Chanel, na svojoj je službenoj Instagram stranici 5. lipnja najavila kako će njihova Cruise kolekcija svjetlo dana ugledati upravo danas, što nas je posebno razveselilo.

Najnovija Cruise kolekcija odaje počast mediteranskom podneblju, a zamišljena je kao kolekcija jednostavnih, višenamjenskih odjevnih predmeta koje je lako kombinirati, ali i transformirati; duge suknje u trenutku postaju haljine bez naramenice, a dugi ogrtači od crnog šifona mogu se svakodnevno nositi preko bikinija ili pak noću uz omiljeni par traperica. Lagane, prozračne haljine kao najugodniji ljetni komadi omogućuju slobodno kretanje i udobnost, a jednako lijepo će izgledati u casual, dnevnim outfitima, kao i u večernjim ljetnim kombinacijama.

 


"U samom početku sam na umu imala otok Capri kao lokaciju na kojoj će se kolekcija snimiti, no to se nažalost, zbog pandemije, nije dogodilo'', izjavila je dizajnerica Virginie Viard, "morali smo se prilagoditi, pa je čitava kolekcija, kao i priča oko iste evoluirala prema putovanju Mediteranom ... Otoci, miris eukaliptusa, ružičaste nijanse bougainvillea i slobodan, ležeran duh inspiriran legendarnim glumicama iz 1960-ih koji su svoja ljeta provodili na talijanskoj i francuskoj rivijeri'', nastavila je Viard. Potpunu kolekciju potražite na službenoj stranici.

Foto: Karim Sadli
Objavljeno: 08.06.2020. u 13:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p