SVJETSKA MODA

Prelijepa Grace Kelly živi na naslovnici magazina Tatler

Britanski glossy magazin napravio hommage slavnoj princezi

-->

Iako su prošla tri desetljeća od njene smrti, Grace Kelly jedna je od rijetkih žena koja i posthumno ostavlja trajni utjecaj na svijet filma, mode i stila, a 2013. godina ponovno prolazi u njenom znaku, i to zahvaljujući biografskom filmu s Nicole Kidman u glavnoj ulozi, kao i nedavno otvorenoj izložbi 'From Philadelphia to Monaco: Grace Kelly Beyond The Icon'.

Njena lika i djela ovog se mjeseca dotaknuo i britanski glossy magazin Tatler, koji je za naslovnicu svog izdanja za prosinac izabrao jednu od najlegendarnijih fotografija nikad prežaljene princeze. Fotografija je posuđena iz magazina Life, za koji je Grace Kelly 1955. godine snimio Philippe Halsman.

Grace je tada pozirala u kultnoj, ledeno zelenoj haljini Edith Head, nautjecajnije kostimografkinje u povijesti filma, koja je s glumicom i princezom surađivala na filmu 'To Catch A Thief', a ona je spomenutu haljinu nosila u još dvije prigode; na premijeru film 'The Country Girl', kao i na dodjelu Oscara 1955. godine.

Za potrebe feljtona o glumačkoj i modnoj ikoni, čije je ime još uvijek sinonim za besprijekorni šik i nepretencioznu eleganciju, Tatler je odabrao još nekoliko fotografija iz magazina Life, pišući o fascinantnoj dami koja je već na prvi pogled očaravala mase.

 

H.B.

Photo: Tatler/ Life Magazine

 

Objavljeno: 04.11.2013. u 17:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p