SVJETSKA MODA

Preminuo britanski fotograf lord Snowdon

Britanski Vogue tuguje za dugogodišnjim suradnikom
Preminuo Lord Snowdon
K
ako prenosi BBC, u petak je u dobi od 86 godina preminuo britanski fotograf Anthony Charles Robert Armstrong Jones, poznatiji kao Lord Snowdon.

Fotograf, koji je bio oženjen za kraljičinu mlađu sestru princezu Margaret, svoju karijeru je započeo kao modni fotograf i to odmah nakon završenog fakulteta. Bio je dugogodišnji suradnji britanskog Voguea u kojem je ostvario brojne editorijale, a široj javnosti postao je poznat zbog svojih portreta britanske kraljevske obitelji.

„Snowdonova karijera u britanskom Vogueu bila je za pamćenje, protezala se preko 60 godina. A to je bila karijera koju nije oblikovao samo Vogue. Zbog onoga što smo mi, pružili smo mu pristup velikim imenima na području umjetnosti, književnosti i mode, a zbog njegovih izvanrednih veza s kraljevskom obitelji do premijera i prijatelja u visokim krugovima, on je Vogueu pružio mnogo. On je bio veoma prizeman i izrazito ljubazan prema mlađim kolegama u uredu“, izjavio je Robin Muir, nekadašnji urednik fotografije u britanskom Vogueu.

Preminuo Lord Snowdon
„Tony Snowdon je bio jedan od velikih fotografa našeg doba. Njegove veze s britanskim Vogueom se ubrajaju u jedne od najvažnijih u povijesti našeg časopisa. Radeći na modnim i reportažnim fotografijama te portretima, njegove fotografije ubrajaju se među one najpamtljivije našeg doba“, komentirala je glavna urednica Alexandra Shulman.

M.D.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 14.01.2017. u 13:09
Tagovi: Vogue, fotografija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p