SVJETSKA MODA

Preminuo je legendarni španjolski dizajner Paco Rabanne!

U 89. godini napustio nas je jedan od najvećih modnih dizajnera!

Tužna vijest za svijet mode, napustio nas je jedan od najpoznatijih modnih dizajnera – Paco Rabanne. Španjolska grupacija Puig, koja u vlasništvu ima parfemsku i modnu kuću, objavila je ovu vijest koja je definitivno velik gubitak jer Rabanne je bio dizajner s istančanim smislom za drugačiju modu i upravo zato, njegov utjecaj i ostavština ostat će zapamćeni!

Paco Rabanne najveću popularnost uživa u 60im godinama prošlog stoljeća, a bio je u mnogočemu revolucionaran. Njegova vizija bila je jasna i drugačija, s posebnom dozom ženstvenosti i odvažnosti te estetike koja je naglašavala spoj nespojivog. Njegov pomalo buntovnički duh bio je prisutan i u njegovom radu, a komade načinjene od zanimljivih materijala, vješto je pretvarao u elegantne komade. Rabanne je uvelike utjecao na suvremenu modu te ostavio neizbrisiv trag, a naravno, osim u modi, velik utjecaj imao je i u parfemskoj industriji!

Ovaj futuristički modni vizionar više nije među nama, ali sigurni smo da će njegovi rad, karizma i vizija inspirirati mlađe naraštaje dizajnera da otkriju svoju dizajnersku esenciju i pokušaju biti autentičan kao ovaj veliki dizajner!

Foto: Instagram
Objavljeno: 03.02.2023. u 15:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p