SVJETSKA MODA

Proljetna bajka Rafa Simonsa

Christian Dior couture proljeće 2013.
Premda su svi očekivali kako će Raf Simons, belgijski modni mastermind iza brenda Christian Dior, kad-tad poklenuti vlastitom modnom ukusu i prezentirati Dior na drugačiji način, on je napravio sve kako bi se svidio i najtvrđim ljubiteljima ovog kultnog imena.

Na jučerašnjem predstavljanju kolekcije u jednom od proljetnih vrtova Pariza, Raf je ženama ponovno vratio želju za snovima, odnosno modnom magijom u punom cvatu, koja će zaživjeti na crvenim tepisima diljem svijeta (vjerojatno već na dodjeli nagrada Oscar).

Dok vrlo jasno koketira sa skicama legendarnog Christiana, Raf Simons jasno definira novi pravac modernog couturea s dozom suvremene lucidnosti.


                                                                  DIOR COUTURE proljeće 2013.

Od odabira dužina do materijala, dizajner je iskoristio sve na željenom modnom meniju neprikosnovenog šefa Bernarda Arnaulta, dok je itekako svjestan kako mora izbrisati svaku sličnost s kolekcijom Johna Galliana, koja je također tematizirala slične stvari (ponajviše cvijeće i buđenje života za vrijeme proljeća).

Dok je povratnik u svijet mode Galliano bio teatralan i krajnje raskošan, Raf demonstrira nježnost i suptilnost moderne žene koja će prigrliti njegove asimetrične krojeve u nadi za povratkom u svijet mašte. Kako ljupko!

Marko Banjavčić
photo: guliver/getty
Objavljeno: 22.01.2013. u 13:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p