SVJETSKA MODA

Pronašli smo najljepše cvjetne haljine ove sezone

Upoznajte brend Horror Vacui
Horror Vacui
C
vjetna haljina je onaj komad koji bez obzira na aktualne trendove, nikad ne izlazi iz mode. Ona je poput razigrane verzije male crne haljine – svaka žena bi u svom ormaru trebala imati barem jedan model. Ali nekako nam se čini kako svake godine novi modeli cvjetnih haljina izgledaju poput onih iz prethodne sezone. Ako ste se zasitili klasičnih cvjetnih haljina, vrijeme je da upoznate dizajnerski brend Horror Vacui.

U pitanju je njemački brend iza kojeg stoji dizajnerica Anna Heinrichs, a u čijem fokusu je nightwear koji je inspiriran luksuznim haljinama. Brend je osnovan 2012. godine, a svoju kolekciju dizajnerica je predstavila u siječnju 2014. u Parizu, a ubrzo na poziv Christiane Arp, glavne urednice njemačkoj izdanja Voguea, Anna izlaže svoj rad u sklopu Vogue Salona tijekom Berlin Fashion Weeka. Godinu dana poslije Horror Vacui postaje dio Berliner Mode Salona.

Horro vacui
Horro vacui
„Ne mogu zamisliti život ili rad u praznom bijelom prostoru. Ljubav prema detaljima je ljubav prema ispunjenom životu“, izjavila je dizajnerica u intervjuu za NY Times.

Objasnila je kako naziv brenda, Horror Vacui, dolazi od latinskog izraza koji označava psihičko i moralno stanje, strah pred besciljnim, neosmišljenim i jednoličnim životom. On također predstavlja ljudsku želju za dekoriranjem, potrebu da se prazan prostor ispuni raznim detaljima. A upravo Anninu želju za ukrašavanjem izvrsno možemo vidjeti u njenim kreacijama.

Horro vacui
Horro vacui
Ubrzo Anna nadopunjuje svoj asortiman predivnim maksi haljinama koje pozornost privlače cvjetnim printom i okom za detalje zbog kojih su njene kreacije uistinu jedna posebna priča. U aktualnoj kolekciji dizajnerica je inspiraciju pronašla u europskim haljinama za spavanje iz 15. i 16. stoljeća. Haljine su širokog kroja, imaju bubi kragne, a rukavi su ukrašeni volanima. Sve haljine su napravljene od egipatskog pamuka. Kvalitetni materijali i uistinu unikatan dizajn i jedinstvena vizija, pretvaraju cvjetne haljine u poseban komad kojem ćemo se dugo diviti.

Horro vacui
Horro vacui
M.D.
Foto: PR
Objavljeno: 25.08.2017. u 12:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p