SVJETSKA MODA

Prugice i plava boja pravi su must sljedeće sezone!

Emporio Armani priredio odlično iznenađenje

Kako smo u Parizu imali priliku svjedočiti Armanijevoj rapsodiji u crvenom, tako se je i ovog puta dizajner odlučio fokusirati na temu jedne boje, te je publiku odlučio počastiti još jednom Armanijevom rapsodijom, ovog puta, onom u plavom. A u slučaju da je nekome promaklo 'pedeset nijansi plave', dizajner je odlučio riječ 'plavo' ispisati i na svojoj 'rascvjetanoj' plavoj kulisi koja se je projicirala na početku modne piste.

Vratimo li se još malo na Armanijevu parišku haute couture reviju, prisjetit ćemo se kako je strastveno crvena smirivana crnom bojom; dizajner se je i ovaj put odlučio poslužiti jednakim trikom, pa je tako cijela izrazito jaka tema plave boje ublažena nijansama crne i bijele, te igrom pruga. Osim što su se isticale na ravno rezanim hlačama, suknjama i odlično krojenim laganim kaputima, Armani je cijelu ideju linija odlučio još malčice pogurati, te je tako napravio lukavu varijaciju na temu, i to kombiniranjem mat i sjajnih materijala, ili pak spajanjem transparente i 'obične' tkanine. Također se je dobrano potrudio kako bi cijelu kolekciju približio mlađem dijelu publike, a to mu je odlično pošlo za rukom kroz mladenačkije krojačke opcije koje su došle do izražaja kroz baby doll i metalik plave koktel haljine, ili pak kroz otkačenu obuću koja je ukazivala na neku vrstu hibrida tenisica i sandala, a u kolekciji su se našle i sjajne lakirane, svima dobro znane, Vans tenisice.
Nema dvojbe kako će se ovakav odmak od tradicionalnog i klasičnijeg Armanija itekako svidjeti svim zagriženim fashionistima diljem svijeta, uvijek spremnim na modno eksperimentiranje. Iako je tematika cijele revije ukazivala na blue(z) raspoloženje, moramo priznati kako nam je ovoga puta Emporio Armani, svojom iznenađujućom originalnošću, itekako podigao raspoloženje.

 
 
 
 
 
 
I.K.
 
photos: Armani Facebook

Objavljeno: 19.09.2014. u 17:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p