SVJETSKA MODA

Prugice su i dalje pravi hit!

Red Valentino predstavio odličnu proljetnu kolekciju

Kreativni direktori modne kuće Valentino, Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli, zaista ne miruju ni trena. Osim što mahnito izbacuju nove kolekcije koje broje poprilično mnogo modela nevjerojatnog raspona tematika, i ovog puta dobrano su zasukali rukave, pustili mašti na volju, te kreirali odličnu proljetnu ready-to wear kolekciju nadahnutu mornarskim elementima.

Prema njihovim riječima, tema cjelokupne kolekcije bila je Pepeljuga koja se nakon ljubavne afere s mornarom odlučila zaputiti u Las Vegas. A kada kreiranje jedne kolekcije krene s ovakvog luckastog stajališta, rezultat je eklektična i nevjerojatno slatka kolekcija koja u sebi nosi mnoštvo mornarskih prugica, kratkih pin-up hlačica, 'pjenušave' party haljine, kratko rezane široke hlače i odlične kaputiće. A kako se ni jedna suvremena kolekcija ne može prozvati potpunom bez barem jedne 'obične' majice, dizajneri su je odlučili podignuti printevima različitih motiva poput sidra i stiletto cipela. Čak je i motoristička jakna začinjena sa zakovicama posloženim u obliku zvijezda, čime je ublažena njena 'buntovna' strana.

Cijela kolekcija upotpunjena je odličnim torbicama, a detalji poput čarapica nošenih na sandale svemu daju onaj nevini Lolita štih. Mladenačka, ležerna i opuštena linija koja je unatoč cijeloj zaigranosti uspjela zadržati nevjerojatnu notu ženstvenosti, prema našem skromnom mišljenju, zaista spada među prave vjesnike (modnog) proljeća.
 
I.K.
Objavljeno: 06.09.2014. u 13:12
Tagovi: Valentino, prugice

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p