SVJETSKA MODA

Prva ready-to-wear Schiaparelli kolekcija pod vodstvom Daniela Roseberryja apsolutno nas je oduševila!

Luksuz, neutralni kolorit i nepogrješiv dizajn!

Daniel Roseberry na pariškom Tjednu mode predstavio je svoju prvu ready-to-wear kolekciju i na savršen način donio Schiaparelli estetici dašak nosivog u svakodnevnim situacijama. Ipak, i dalje je itekako vidljiva vizija brenda koji počiva na kompliciranijoj konstrukciji te ne zalazi u sferu konfekcije. Nama se predstavljana kolekcija jako svidjela jer je odlično sažela dva smjera, a osim brenda Schiaparelli, nove modne priče pokazali su i Off-White, Givenchy, Isabel Marant...

Roseberry je kreirao kolekciju koja u potpunosti komunicira njegovo viđenje brenda, a radi se o naglasku na luksuz, preciznost izrade, isticanje iz mase i igru materijalna. Kolekcija je započela vrlo damski, nailazimo na ženstvene figure koje naglašavaju struk, detalje poput šešira, turbana i sl. Elegantna silueta razbijena je predimenzioniran dizajnom koji vizualno stvara osjećaj lebdenja koji je dodatno naglasio igru stilova.

Također, zanimljiv odabir su i puffer kaputi, odnosno jakne kao element street estetike u Schiaparelli dizajnu, no s dozom posebnosti u vidu sedefastog presijavanja koji nas asocira na bisere. Dizajner je ovom kolekcijom pokazao razumijevanje balansa, a što se tiče detalja u vidu ručno oslikanih dezena, isti su vješto implementirani u kapute i haljine, dok detalji od umjetnog krzna fokusiraju ženstven, glamurozan look koji komunicira raskošnu viziju brenda.

Iako je riječ o ready-to-wear kolekciji, ista ima elemente couture možda ne toliko u samoj izradi, koliko u ukupnom dojamu. Viđeni komadi sjajno naglašavaju ono što brend jest, ali publici ostavljaju mogućnost prilagode. Ako bismo ipak morali izdvojili jedan izlaz koji nas je osvojio, to bi bila predivna prljavo bijela svilena haljina s naglašenim strukom, korzetnim gornjim dijelom i decentnim prelijevanjem materijala koji odaje sofisticiranu modnu motu!

U nastavku pogledajte još nekoliko značajnih kolekcija jučerašnjeg dana Tjedna mode u Parizu!

Foto: Youtube, Instagram, Schiaparelli
Objavljeno: 03.03.2023. u 13:41

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p