SVJETSKA MODA

Prvi pogled na kolekciju Alexandera Wanga za H&M

Prvi komadi otkriveni su u editorijalu nizozemskog Voguea

Najiščekivanija suradnja sezone, ona Alexandera Wanga i H&M-a, napokon je dobila svoje obrise, i to zahvaljujući editorijalu koji nam donosi najnovije izdanje nizozemskog Voguea. Prve komade iz kolekcije neki dan je isfurala Rihanna, a sada smo kroz nekoliko vizuala otkrivena cijela high street linija poznatog dizajnera, koji nam po pristupačnim cijenama na H&M-ove police donosi dašak sportske mode s vlastitim potpisom.

U ženskom dijelu ove dugoočekivane kolekcije prepoznajemo Wangovu proljetnu kolekciju prikazanu u New Yorku prije godinu dana. Utjecaj devedesetih u smislu eksplozije loga na odjeći vidjeli smo već na modelu u kojem je Rihanna prije nekoliko dana prošetala ulicama New Yorka, a sada ga vidimo i na puloverima i sportskim bermudama. Wang nam je pripremio i mnoštvo neoprena ponovo u obliku pulovera, ali i haljina i jakni. Ipak, kolekcija nije u potpunosti orijentirana na sportsko odijevanje, ima i haljina koje pak sliče onima iz kolekcije za proljeće/ljeto 2013. koje su bile apsolutni hit, a nedvojbeno će se i u H&M – u rasprodati već prvog dana. Boja nema, tu su samo crna, bijela i siva.

U muškom dijelu kolekcije su modeli vrlo slični – puloveri i jakne od neoprena, pernate jakne i kaputi idealni za nadolazeću zimu te svakodnevni sportski komadi za kojima će mnogi muškarci posegnuti.

Od modnih dodataka u ženskom je dijelu kolekcije otkriven tek jedan par čizama, crne su i lakirane, s punom petom i sežu do koljena dok su iz muške kolekcije otkrivene boksačke rukavice već najavljene na društvenim mrežama u minijaturnoj verziji prije nekoliko mjeseci, ruksak pa čak i sunčane naočale ponovo s velikim Wangovim logom.

Ova je kolekcija sažetak Wangovog rada i mogućnost da si mnogi od nas napokon priušte komade s njegovim potpisom. Kolekcija će se na policama H&M – a naći od 6. studenog.Nives Bošnjak

photo: H&M

Objavljeno: 11.09.2014. u 09:47
Tagovi: H&M, Alexander Wang

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p