SVJETSKA MODA

Prvi vikend Tjedna mode u New Yorku nametnuo je neke nove trendove!

Zanimljive kolekcije o kojima se priča!

Ovog petka započeo je Tjedan mode u New Yorku, a već prvog vikenda pistom su prodefilirale zanimljive kolekcija o kojima se priča. Njujorški Tjedan mode otvoren je s kultnom modnom kuće Rodarte, a potom se je izredalo još nekoliko već dobro poznatih, ali i onih manje razvikanih dizajnerskih imena. Koje su nas kolekcije posebno oduševile, pogledajte u nastavku!

Kao što smo spomenuli, Tjedan mode u New Yorku otvorila je modna kuća Rodarte čiji su lajtmotivi bile šljokice, igra transparentnim materijalima i eksperimentiranje s edgy formama. Predstavljena kolekcija sažima stroge, ali i zaigrane krojačke forme te je vrlo dinamična, pomalo sanjiva, ali s goth predznakom. Odabirom vibrantnih boja kolekcija je ublažena i nosi ženstvenu modnu notu te je će se zasigurno svidjeti svima koji vole nosive dizajnerske komade koji ipak odskaču drugačijim i posebnim dizajnom. Veliku pozornost ukrao je brend Collina Strada iza kojeg se krije dizajnerica Hillary Taymour. Naime, sigurni samo da ste ovih dana na društvenim mrežama viđali modele sa životinjskim maskama na licu koji izgledaju vrlo vjerodostojno, a što se tiče same kolekcije, ista obiluje teškim layeringom, ‘potrganim’ materijalima i bojama koje se međusobno reflektiraju. Kolekcija istovremeno sačinjava kombinaciju geometrije, futurizma i streetweara, a s dozom teatralne prezentacije, zasigurno je jedna od kolekcija o kojoj se najviše priča.

Proenza Schouler proslavila je okruglih 20 godina postojanja jednostavnom, ali divnom kolekcijom koja je još jednom pokazala svu ljepotu estetike koja voli žensko tijelo, ujednačen kolorit, suptilnost detalja i sl. Ova slavljenička kolekcija je raj za sve zaljubljenike u minimalizam koji privlači baš svu pažnju, a koji na prvi pogled osvaja preciznom i delikatnom izvedbom bez greške. Dizajnerica Ulla Johnson pokazala je zaigranu kolekcija u kojoj prevladaju tople zemljane boje, zaigrani uzorci i lepršavi krojevi. Elementi boho estetike, ali na drugačiji način prava su modna poslastica koja nam je na prvi pogled ukrala pažnju i oduševila s pregršt detalja koji kombiniraju chic i opušten dizajnerski potpis.

Foto: Youtube, Instagram
Objavljeno: 13.02.2023. u 16:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p