SVJETSKA MODA

Punk će zavladati idućom Costume Institute izložbom

Njujorški Met u svibnju će ugostiti postav "Punk: od kaosa do visoke mode"
Posljednji dan njujorškog tjedna mode, slavni muzej umjetnosti (Met) iskoristio je kako bi službeno predstavio još jednu Costume Institute izložbu, jedno od najvažnijih modnih događanja u godini, koje će svoja vrata otvoriti u proljeće 2013. godine. Umjesto na pojedine dizajnere, kao što je dosad bila praksa, MET će se ovog puta fokusirati na punk pokret, koji je u prošlosti ostavio neosporan utjecaj na svijet glazbe, mode i umjetnosti.


Izložba će se moći pogledati od 5. svibnja do 11. kolovoza te će popratiti utjecaj punka na njujoršku i londonsku visoku modu. Kurator izložbe Andrew Bolton obznanio je kako će idući Costume Institute dočarati originalne punk lookove s otprilike sto muških i ženskih dizajnerskih komada inspiriranih ovim pokretom, a svi interesenti već se sada mogu veseliti kreatorskim djelima s mnogo ziherica, žileta i zakovica, popraćenih originalnim glazbenim videima, koji će sigurno upotpuniti doživljaj.

        

Tematske galerije uključuju postave "Rebel Heroes", "The Couturiers Situationists" (fokus će biti stavljen na kumove punka McLarena i Westwood), "Pavilions of Anarchy and Elegance," "Punk Couture", "DIY Style" i "La Mode Destroy." Za potrebe izložbe, u Met se vraća McQueen, a izložena će biti i djela Azzedine Alaie, Christophera Baileyja, Ann Demeulemeester, Johna Galliana, Nicolasa Ghesquierea, Marca Jacobsa, Karla Lagerfelda, Rodartea, Jeremyja Scotta, Alexandera Wanga, Rei Kawakubo, Riccarda Tiscija i mnogih drugih.

       

Upravo će Tisci, zajedno s Rooney Marom, Lauren Santo Domingo i Annom Wintour predsjedati Costume Institute gala večerom, koja nas očekuje 6. svibnja. Što još reći za kraj, osim da se veselimo se još jednoj odličnoj izložbi!


H.B.
Photo: Met

Objavljeno: 14.09.2012. u 20:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p