SVJETSKA MODA

Raf Simons bez loših kritika

Što su najvažnija imena modne kritike rekla o kolekciji za Dior?
-->

Najočekivanija revija godina, ona tajnovitog Belgijanca koji je skoro pa iznenada došao na mjesto kreativne direkcije francuske modne kuće Christian Dior, prošla je zadovoljavajuće. Najvažnija imena mode, bez obzira na motivaciju, pohvalila su njegovu prvu haute couture kolekciju kojom je prošao težak ispit jer, budimo realni, da je otišao u krivome smjeru ne bi dugo izdržao na funkciji. Bernard Arnault već bi našao bolje rješenje. No što su rekla najvažnija imena modne kritike o njegovoj kolekciji?

 

Cathy Horyn, The New York Times: "Najteža stvar koju si morate priznati u modi jest da budućnost leži u prošlosti. A druga najteža jest da morate zaboraviti na prošlost. Raf Simons pokazao je kako je preuzeo kontrolu nad kućom. On je tek peti dizajner nakon Christiana Diora koji se prihvatio posla. Kolekciju mu je prekrasna, iskrena prema ženstvenosti i u potpunosti zanimljiva. "

Suzy Menkes, International Herald Tribune: "Mnogo je toga bilo na kocki. Čak i budućnost haute couture linije francuske modne kuće. Ono što je pokazao Raf nije bio trijumf već naklon pun poštovanja prema povijesti kuće, ali tako prikladan za danas..."

Hamish Bowles, Vogue.com: "Ikoničan izgled New Look kolekcije okrenuo je kako bi unio moderan pogled u čitavu priču. To je njegov uspjeh..."

Tim Blanks, Style.com: "Da će kolekcija biti uspjeh, nismo niti sumnjali. Ali da ćemo svjedočiti takvom trijumfu - to je ono uzbudljivo! Avangardni autsajder iz Antwerpena odvodi nas na tour de force koju čine i emocionalna i intelektualna rezonanca..."

Bridget Foley, WWD: "Uspio je nametnuti svoju briljantnu estetiku bez imalo zastrašivanja. Nakon magičnih godina koje dugujemo Gallianu, vrijeme je za novu fazu..."

 

M.B.

Objavljeno: 05.07.2012. u 20:18

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p