SVJETSKA MODA

Raf Simons novi kreativni direktor Calvina Kleina!

Vijest koja se dugo čekala
Poznati dizajner Raf Simons je šokirao modni svijet svojim odlaskom iz francuske modne kuće Dior, a svoju odluku je objasnio riječima da je u pitanju čista želja da se fokusira nas svoj život, vlastiti brend i strasti koje ima izvan posla. No, čini se da ga ta želja nije dugo držala. Naime, potvrđeno je kako je Raf Simons novi kreativni direktor modne kuće Calvin Klein. 

“Nakon pažljivog i dugog razmišljanja odlučio sam napustiti svoju poziciju kreativnog direktora brenda Christian Dior. To je odluka koja je u potpunosti temeljena na mojoj želji da se u fokusiram na svoj život, uključujući na svoj vlastiti brend i na one strasti koje imam izvan posla. Christian Dior je izvanredna kompanija i bila mi je čast pisati dio listova ove nevjerojatne knjige. Želim zahvaliti gospodinu Bernardu Arnaultu za povjerenje koje mi je iskazao, pružajući mi nevjerojatnu mogućnost za rad u divnoj kući koja je okružena izvrsnim timom kojeg čovjek može samo poželjeti”, izjavio je Raf povodom svog odlaska iz Diora.

Nakon što je potvrđeno da njegovo mjesto zauzima dizajnerica Maria Grazia Chiuri, koja je u Dior prešla iz modne kuće Valentino, šuškalo se kako Raf zauzima čelo američke modne kuće. No, to je potvrđeno tek danas.

Raf Simons Calvin Klein
 
 
„Dolazak Rafa Simonsa na mjesto kreativnog direktora označava jedno novo poglavlje za Calvin Klein. Od samog Mr. Kleina nije samo jedna osoba vodila kreativno vodstvo kuće, tako da je ovo odluka koja će imati veliki utjeca za budućnost brenda“, izjavio je Steve Shiffman, CEO Calvina Kleina.
 
Sudeći prema posljednjih odlukama koje su se dogodile na čelu modnih kuća, možemo reći samo jedno – očekuje nas jedna nova uzbudljiva modna sezona!

M.D.
Foto: Getty Images, Instagram
Objavljeno: 02.08.2016. u 16:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p