SVJETSKA MODA

Raf Simons odlazi iz Diora!

Vijest koja je šokirala modnu scenu
Raf Simons 
Vijest da Raf Simons, kreativni direktor modne kuće Dior, napušta ovaj prestižni brend šokirala je cjelokupnu modnu scenu. 

Nakon tri i pol godine suradnje, tijekom koje je Raf Simons usmjerio Dior prema modernijem pravcu, kreativni direktor je u četvrtak 22. listopada obznanio da napušta ovu prestižnu modnu kuću. Dior je naglasio kako je ta odluka donesena zbog Rafovih osobnih razloga te da je nedavno predstavljena kolekcija za sezonu proljeće/ljeto 2016. u Parizu njegova posljednja za ovaj brend.
 
Dior
“Nakon pažljivog i dugog razmišljanja odlučio sam napustiti svoju poziciju kreativnog direktora brenda Christian Dior. To je odluka koja je u potpunosti temeljena na mojoj želji da se u fokusiram na svoj život, uključujući na svoj vlastiti brend i na one strasti koje imam izvan posla. Christian Dior je izvanredna kompanija i bila mi je čast pisati dio listova ove nevjerojatne knjige. Želim zahvaliti gospodinu Bernardu Arnaultu za povjerenje koje mi je iskazao, pružajući mi nevjerojatnu mogućnost za rad u divnoj kući koja je okružena izvrsnim timom kojeg čovjek može samo poželjeti”, izjavio je Raf.
 
Dior
Ovo je drugi neočekivani odlazak kojeg je modna kuća Dior imala tijekom posljednjih godina. 2011. je scenu potresao odlazak tadašnjeg kreativnog direktora Johna Galliana koji je nakon antisemitskih izjava u jednom pariškom kafiću dobio otkaz. Naslijedio ga je Raf Simons koji je svojim hrabrim odlukama promijenio kreativni smjer Diora. Vijest da odlazi, izazvala je brojne reakcije. Sami Rafov rad izazvao je podijeljeno mišljenje. Dok su ga jedni veličali, drugi su smatrali da on nije u duhu ove modne kuće. Jedno je posve jasno – ova odluka imat će posljednice za Dior. Pozitivne ili negativne, pokazat će vrijeme.

M.D.
Foto: Getty Images, Instagram
Objavljeno: 22.10.2015. u 22:07

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p