SVJETSKA MODA

Raf Simons pokorio CFDA Awards

U New Yorku dodijeljeni 'modni Oscari'

CFDA

Njujorški Hammerstein Ballroom okupio je modnu elitu na dodjelama modnih CFDA nagrada. Najprestižnije modne nagrade, a koje odmila nazivaju i 'modnim Oscarima', dodijeljene su u nekoliko različitih kategorija, a one najjače našle su se u rukama Rafa Simonsa. 

Belgijski modni dizajner Raf Simons, koji je prošle godine u kolovozu zasjeo na mjesto kreativnog direktora modne kuće Calvin Klein, na ovogodišnjim je dodjelama CFDA nagrada dobio dvije najjače modne nagrade: onu za najboljeg dizajnera muške kao i najboljeg dizajnera ženske odjeće. "Ako mi kao kreativci možemo biti inspiracija za to kako bi svijet trebao izgledati, onda smatram kako je to važan zadatak koji na sebe trebamo preuzeti", izjavio je dvostruki dobitnik Raf Simons koji je svojim radom utjecao kako na rad modne kuće kao i na svjetsku modu u globalu.

Demna Gvasalia

Demna Gvasalia

Jedan od najupečatljivijih dizajnera posljednjih nekoliko sezona, Demna Gvasalia, koji je prošlog tjedna najavio povlačenje svog brenda Vetements s modnih pista, dobio je nagradu za najveću internacionalnu dizajnersku zvijezdu, a koju je prošle godine dobio kreativni direktor modne kuće Gucci Alessandro Michele. Gruzijski je dizajner primajući prestižnu modnu nagradu izjavio kako posao modnog dizajnera "ne bi mogao raditi bez tolike fascinacije prema sposobnosti odjeće da nas mijenja". Nagradu za najboljeg dizajnera modnih dodataka dobio je Stuart Vevers iz brenda Coach, a nagradu za nove talente dobili su Laura Kim i Fernando Garcia iz brenda Monse.

Anna Wintour posthumno je nagradu za modnu ikonu dodijelila nedavno preminuloj Franci Sozzani, glavnoj urednici talijanskog izdanja Voguea. 

T.L.
Foto: Getty Images

Objavljeno: 06.06.2017. u 10:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p