SVJETSKA MODA

Rania od Jordana

Kraljica s licem, tijelom i stilom supermodela

Jordanska kraljica u domovini je uznemirila konzervativne duhove svojim političkim načelima, socijalnim aktivizmom i stilom u kojemu nema mjesta za tradicionalna muslimanska pokrivala za glavu. Njezino djelovanje i pojavu obožavaju Jordanci, ali i svjetski mediji koji je često nazivaju ‘utjelovljenjem poveznice istoka i zapada’.

Tajna Ranijina uspjeha možda leži upravo u njezinu neplemenitom backgroundu. Ona nije odgajana da postane kraljica. Rodila se u obitelji palestinskog podrijetla, a prije nego je upoznala princa Abdullaha pripadala je amanskoj srednjoj klasi i bavila se marketingom pod okriljem kuće Apple. Udala se 1993., a šest godina kasnije postala je kraljica, ali i ikona stila za kojom luduju kreatori, modni kritičari i urednici.

Okrunjena je u haljini Elie Saaba, libanonskog kreatora kojem je uskoro postala omiljena klijentica, a obožava i modele s potpisom Giorgia Armanija koji je izjavio kako je Rania jedna od njegovih muza i najpoželjnijih žena svih vremena “zahvaljujući manekenskom izgledu i kraljevskom držanju”. Zbog iznimnog senzibiliteta za estetiku često su je uspoređivali s princezom Dianom, no 36-godišnja Rania ima posve drugi osjećaj za stil; njezino odjevanje najlakše bi se moglo opisati kao jednostavno, gotovo skromno, ali savršeno suvremeno. Ona uvijek zna kada i što treba odjenuti i tu nikada ne griješi, a zahvaljujući istinskoj ljepoti i tijelu supermodela (visoka je 175 centimetara i ima tek 50-i-nešto kilograma) uvijek izgleda savršeno.

Vogue ju je uvrstio na ljestvicu najbolje odjevenih žena na svijetu, a magazin People među 50 najljepših. Modna priznanja Raniji, dakako, gode, no ona ima svoje poimanje estetike. “Stil je odraz snage karaktera, odlučnosti, volje i dobrote srca”, izjavila je jednom.

 

Objavljeno: 28.12.2006. u 11:22

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p