SVJETSKA MODA

Raskošna Chanel couture vizija vodi nas u svijet glamura i ekstravagancije!

Oda luksuzu i visokoj modi koja voli upečatljivost!

Nakon nekoliko mjeseci neizvjesnosti, modna industrija odlučila je nastaviti ondje gdje je stala. Unatoč tome što su revije i dalje odgođene, couture kolekcije ipak su ugledale svjetlo dana, a veliki Chanel na čelu s Virginie Viard, predstavio je couture F/W 20-21 koji nositi upečatljiv splet Lagerfeldove ekscentričnosti i elegancije. Viard je ovog puta kreirala zanimljivu estetsku priču i povezala elemente koji u konačnici tvore strogu, ali voluminoznu kolekciju prožetu pomno odabranim detaljima.

Ideja iza predstavljene kolekcije objedinjuje Lagerfeldovu odvažnost i sklonost glamuroznim akcentiranjem detalja, volumena i eklektičnosti koja je vrlo vješto ukomponira u viziju sofisticirane Chanel žene. Viard ističe da je u kolekciji naglasak na glamuroznim detaljima i nakitu od kojih su neki uzeti iz Chanelove kolekcije, a simboliziraju potpunu suprotnost od onog što smo mogli vidjeti u lanjskoj kolekciji. Odjevni predmeti načinjeni od tvida, biserni ukrasi, šljokice i visoki sjaj, daju do znanja kako je ova couture priča oda glamuru i modi koja ne poznaje ograničenja, ali se ipak zadržava u prepoznatljivim vizurama Chanelovog modnog koda.

Što se tiče kolorita, u fokusu je crna i antracit paleta s nekoliko izleta u vibrantne nijanse koje podižu zagasitu atmosferu kolekcije pritom čineći zanimljiv element koji sugerira dozu zaigranosti. Viard objašnjava da je za nju haute couture romantična modna vizija, a ljubav i pažnja utkana u svaki komad ove posebne kolekcije to svakako i potvrđuje!

Foto: PR/Mikael Jansson
Objavljeno: 07.07.2020. u 12:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p