SVJETSKA MODA

Raskošna Fendi couture kolekcija u kojoj glavnu riječ vode ikone modnog svijeta

Kim Jones predstavio dugoiščekivanu haute couture kolekciju za talijansku kuću
Rijetko kad je modna industrija promjenama kad su u pitanju vodeća kreativna lica modnih kuća. Kad je Karl Lagerfeld preminuo, špekulacije o tome tko će ga zamijeniti u francuskoj kući Chanel i talijanskom kultu stila kuće Fendi bile su neizbježne. Virginie Viard preuzela je uzde Chanela na zadovoljstvo mnogih ali i brojne kritike prije nego li je uopće prikazala i prvu samostalnu kolekciju, no vijest kako će upravo Kim Jones biti nasljednik trona kuće Fendi dočekane su pljeskom. Velikim, entuzijastičnim i totalno zasluženim.

Kim Jones pravi je primjerak modnog dizajnera koji unatoč godinama rada u industriji, iznova uspijeva osvježiti scenu i vlastiti rad. Od njegovih streetwear početaka još za vrijeme studentskih dana do mjesta kreativnog direktora Louis Vuittona, Kim Jones posjedovao je nevjerojatan njuh za modni sustav. Upravo njemu možete zahvaliti na utjecaju subkulture u luksuznoj modi. Prije njega tenisice su bile tek još jedan odjevni komad koji je redovito prolazio ispod radara modnih giganta. Nakon suradne Louis Vuittona i Supreme upravo je streetwear postao fenomen čiji utjecaj ne jenjava. Za svijet muške mode, rijetki dosegnu veličinu talenta koji Jones posjeduje. A otkako je uz mjesto kreativnog direktora muške mode kuće Dior preuzeo i mjesto kreativnog direktora ženske mode kuće Fendi, njegova moć postala je nepokolebljiva.

Danas je pariška Palais Brongniart pretvorena u Fendi oazu labirinata čija je atmosfera, suprotno tradicionalnom poimanju istih, bila opuštajuća i fluidna. Takva je i haute couture kolekcija. Poznata lica i prije svega prijateljice dizajnera poput Kate Moss, Naomi Campbell i Christy Turlington prošetale su izmišljenim svijetom inspiriranim romanom “Orlando” Virginije Wolf, Berninijevim veličanstvenim skulpturama i Rimom te engleskim zavičajem gdje je Jones proveo djetinjstvo. To se odrazilo i na couture kolekciju. Duge haljine i plaštevi nalik na rimske toge, decentni uzorak mramora te izbor laganih no bogatih tkanina čiji svaki pokret dodatno naglašava njegovu ljepotu, ogledni su primjerak Jonesove vizije. Raspodjela rodova ne postoji, kolekcija je stvorena za biće koje ne poznaje segregaciju, baš po uzoru na roman Orlando. A takva je i prikazana kolekcija. Elegantna i raskošna, u potpunosti jasno proizvedena iz kreativnog pera Kima Jonesa.Foto: Youtube, Guliver Images
Objavljeno: 27.01.2021. u 16:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p