SVJETSKA MODA

Raskošne vjenčanice s potpisom Giambattista Vallija svidjet će se svakoj budućoj mladenki!

Poznata modna kuća predstavila je prvu kolekcija vjenčanica
Talijanski dizajner Giambattista Valli predstavio je svoju prvu kolekciju vjenčanica. Modna kuća prepoznatljiva po raskošnom i romantičnom dizajnu će 09. rujna predstaviti čitavu kolekciju jednostavnog imena „The Love Collection“, a sudeći prema predstavljenim modelima u nastavku, postat će hit među mladenkama...

Ova 'ljubavna' kolekcija sastoji se od 16 haljina i sakoi izrađenih od bogatih tkanina i protkanih ženstvenim detaljima. Poznavajući njegove haute couture kolekcije, ova je daleko više umjerenija, čak pomalo minimalistička no stvorena vodeći se premisom različitosti i pristupačnosti. Naime, kako dizajner napominje, ovo je kolekcija koja slavi povratak sretnih vremena. Svaki predstavljeni odjevni predmet hommage je njegovoj modnoj kući i duh iste jasno proizlazi iz svake haljine i odijela. Istovremeno, svaki je komad po svojoj silueti drugačiji – tu su mini haljine, duge večernje toalete, odijela izrađena po mjeri te vibrantni odjevni predmeti u boji.

Iako je Giambattista Valli veliko ime haute couture svijeta i već je u nekoliko navrata dizajnirao vjenčanice za poznate osobe poput Caroline Vreeland i Jessice Biel, nikada prije nije se okušao u dizajniranju čitave kolekcije. U pitanju je trend koji su prepoznale i brojne druge modne kuće, no ono što izdvaja Vallija jest dizajn kolekcije koji je podređen željama kupca. Točnije, koncept kolekcije je bio objediniti što je više različitih trendova, ženskih silueta i varijacija kad je u pitanu kroj kako bi cjelokupni dojam bio da si zaista svaka mladenka može pronaći nešto za sebe. Naravno, osim odjevnih predmeta, predstavljeni su i modni dodaci poput cipela i torbi kako bi „The Love“ kolekcija bila u potpunosti zaokružena cjelina.

Foto: Giambattista Valli
Objavljeno: 07.09.2021. u 16:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p