SVJETSKA MODA

Riccardo Tisci i ovog puta oduševio bezvremenskom Burberry klasikom

Hommage kultnoj modnoj kući koji smo jedva čekali!

Nakon odličnog prvog vikenda londonskog Tjedna mode na kojem su briljirali dizajneri poput Richarda Quinna, Simone Rocha, ali i Victorije Beckham, na red je stigao i Burberry. Kolekcija pod imenom Memories bez imalo premca jedna je od najiščekivanijih ovosezonskih revija, a očekivano ponovno nije razočarala odličnim odjevnim predmetima, ali i cjelokupnom atraktivnom zrcalnom scenografijom postavljenom u londonskoj Kensington Olympiji.

Modna kuća Burberry dolazi s velikom tradicijom, stoga je na leđa Riccarda Tiscija pao poprilično velik teret jednom kada je preuzeo ključnu dizajnersku poziciju. Istovremeno objediniti tradicionalni i prepoznatljiv modni kod kuće s vlastitom vizijom zadatak je dostojan onih najkreativnijih, a Tisci je svojim dosadašnjim revijama opravdao sva očekivanja. Recentno predstavljena hommage kolekcija prava je modna poslastica za sve one koji njeguju klasiku s pomakom te koketiranje s različitim krojačkim formama business mode. Rubna dekonstrukcija kultnih balonera sjajan je izlet u nešto drugačiji izgled koji se ipak zadržava na već poznatom vizualnom identitetu pritom dodajući interesantnu dinamiku i svježinu. Klasična ženska odijela, odnosno tailoring objedinjuje karirani uzorak, elegantan layering i bezvremensku specifičnu Burberry notu, stoga kao ultimativnu viziju Tiscijeve suvremene žene možemo istaknuti odvažnost, ležernost i beskompromisnu dominaciju neutralnog kolorita s onim zagasitim.


Kada govorimo o Tisciju, govorimo o dizajneru koji je pronašao odličnu nit koja povezuje visoku modu s komercijalnijim aspektom dostupnim svima. Osim sjajno pogođene dizajnerske ideje, Tisci vrlo vješto 'žonglira' između onog što se mora i onoga što želi, a to je najzornije pokazano u korištenju standardnih formi koje dolaze u novom ruhu te potvrđuju kako će Burberry uvijek biti moda za ozbiljnu poslovnu ženu koja voli eksperimentirati u granicama decentnog i suptilnog izgleda. Uz spomenuti tailoring, kapute i balonere u kolekciji nailazimo na fluidne haljine i suknje koje prate vizure tijela te jednostavno i nenametljivo dominiraju, dok naglasak struka, kao i pokoji predimenzionirani odjevni predmet, dodatno pokazuje spremnost na kompromis prošlosti i sadašnjosti.

Osim ženskih odjevnih premeta, Tisci je predstavio i muške koji idejno ne odskaču previše od Burberry žene te naglasak stavljaju na oversized komade i layering. Burberry muškarac također je odvažan i neovisan od modnih trendova te nosi vlastito viđenje klasike i modernosti postignuto korištenjem raznih tekstura i uzoraka, stoga kao zaključak cijele kolekcije možemo istaknuti da je riječ o sjajnoj modnoj priči koja ne ostavlja niti milimetar prostora za kritiku, već naprotiv, istovremeno divljenje jednostavnosti i kompleksnosti koja baš uvijek izgleda neupitno dobro!

Cijelu kolekciju pogledajte u galeriji!

Foto: Burberry/PR
Objavljeno: 18.02.2020. u 11:17

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p