SVJETSKA MODA

Richard Quinn, Simone Rocha i Victoria Beckham obilježili otvaranje londonskog Tjedna mode!

Vikend prožet odličnim modnim pričama!

Veljača je mjesec standardno rezerviran za predstavljanje novih kolekcija, a nakon New Yorka modni insajderi uputili su se u London gdje je proteklog vikenda započeo još jedan Tjedan mode. Sredina modnog mjeseca ovog puta donijela nam je poprilično zanimljive vizije, a imena koja su se pojaviše istaknula svakako su Richard Quinn, Simone Rocha i Victoria Beckham koji su još jednom dokazali kako iz sezone u sezonu rastu te niti približno ne namjeravaju stati.

Richard Quinn

Iako je riječ o dizajneru novije generacije, Richard Quinn izradio je vrlo prepoznatljiv potpis koji ga izdvaja te profilira u društvo dizajnera o kojima se priča. Na ovogodišnjem Tjednu mode pokazao je kompleksnu performativnu kolekciju koja objedinjuje sve ono što na jednoj reviji zapravo želimo vidjeti. Predimenzionirani detalji, naglašavanje struka, dekonstrukcija te pomalo teatralni elementi, savršeno su dočarali londonsku hektičnost, no pozadinska priča kolekcije krije nešto posve drugo. Naime, aktualna politička situacija, odnosno Brexit, fluidno struji cijelom kolekcijom, ali u vidu tolerancije i gradnje zajedničkoh (modnog) jezika s drugim metropolama. Vizualna poslastica cijele kolekcije dakako su floralne lepršave haljine koje će sigurno svojiti crveni tepih, no pažnja u većoj mjeri valja biti usmjerena na preciznost izrade te brojne elemente koji u cjelini čine unikatnu modnu priču. Premda je riječ o vrlo dominantnoj i ekspresivnoj kolekciji, Quinn je u predstavljenim odjevnim predmetima vrlo vješto zadržao notu smirenosti i kontinuiteta koji povezuje cijelu ideju te još jednom pokazao kako je riječ o dizajneru od kojeg u budućnosti možemo očekivati još jače propitkivanje vlastite kreativnosti, a samim time i kolekcije koje će ostaviti traga.


Simone Rocha

Irska dizajnerica Simone Rocha ovog puta odvela nas je u neku posve drugu, sanjivu dimenziju koja savršeno opisuje već prepoznatljivu izgrađenu estetiku. Kolekcija je započela nježnim tonovima, lepršavim i bogatim kreacijama, da bi svega nekoliko trenutaka kasnije, Rocha pokazala zagasite odjevne premete koji su sjajno dočarali zamišljenu ideju rođenja, života i smrti. Gradacija iz svijetlih tonova u one tamnije, u pravom trenutku donijela je potrebnu dinamiku i osvježenje, a što se tiče dizajna, pojavljuju se nešto strože linije razbijene zanimljivim detaljima koji stvaraju fluidan i prozračan izgled. Svakako valja istaknuti kako je jedan od lajtmotiva layering, odnosno brojni slojevi koji su kreirali volumen i pomalo aristokratski izgled, dok s druge strane nisu izostali niti brojni detalji koji kolekciju zaokružuju na pravi način. Čipka i transparentne tkanine pokazale su ženstvenost ove kolekcije, dok u kasnijim izlazima nailazimo i na formu koja polazi od predimenzioniranosti, ne prati linije te zapravo negira tijelo. Rocha je na vrlo dobar način spojila nespojivo te još jednom oduševila odlično konstruiranom revijom koja će zasigurno biti jedna od najboljih na ovogodišnjem Tjednu mode.Victoria Beckham

Nakon vrlo dominantnih i vizualnih kolekcija, ona koju je predstavila Victoria Beckham standardno se drži dobro provjerenog tailoringa, klasike i odvažne ženstvenosti. Beckham je dizajnerica koja žene poznaje u dušu te zna na koji način 'dišu', što vole u modi te kako žele prezentirati svoju kreativnost. Nešto zagasitiji kolorit razbijen je vibrantnim nijansama koje su se pokazale kao sjajan odmak od nenametljivih boja te ostavile dovoljno prostora za modno poigravanje. Naglašeni rukavi, fokus usmjeren na struk, ali i muške linije u ženskoj formi osvojit će sve žene koje vole poslovni look te se ne boje pokazati kako i jednostavni odjevni predmeti mogu konkurirati modi koja više pažnje polaže na upečatljivije elemente. Beckham je u odnosnu na neke prošle kolekcije, predstavila malen, ali značajan odmak te koketirala s fluidnim materijalima koji suptilno naglašavaju siluetu čineći ju decentnom, suptilnom i senzualnom. Također, ono što Beckham ponajbolje ide od ruke, bez imalo razmišljanja jest poigravanje s čistim linijama i klasikom, pritom odstupajući od dosadne estetike koja ne poznaje zadiranje u neke druge stilove. Na samom kraju, možemo zaključiti kako Beckham osim žene, jako dobro poznaje i svoju publiku te uvijek iznova predstavi jednostavnu i elegantnu kolekciju koja postaje velikim poligonom za vlastito eksperimentiranje i istraživanje osobnog modnog smjera.


Foto: Simone Rocha, Victoria Beckham, Richard Quinn/PR
Objavljeno: 17.02.2020. u 12:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p