SVJETSKA MODA

Rihanna je predstavila novu kampanju sa snažnom porukom

Brend Fenty ponovno oduševio odličnom kolekcijom!

Iako je dobro znana vijest kako je poznata pjevačica postavila vrlo jake temelje svojeg beauty carstva, čini se da u sličnom smjeru ide i njezin modni put. Naime, nakon brenda donjeg rublja Savage X Fenty, suradnje s Pumom koja je bila dio Fashion Weeka u Parizu, ovog proljeća obradovala nas je vijest o pokretanju Fenty brenda ekskluzivne odjeće koji je ovih dana predstavio najnoviju kampanju inspiriranu jakim i samostalnim ženama.

‘Release 8-19’ ime je najnovije Fenty kampanje za čije je sjajne fotografije zaslužna kultna fotografkinja Liz Johnson Artur. Kampanja je snimljena na ulicama londonskog Peckhama u južnom dijelu grada, a kolekcija koja počiva na transformaciji tradicionalne muške mode i odijevanja, individualnosti, ženske forme i uniforme, inspirirala je Liz Johnson Artur da eksperimentira s granicama ekstravagancije. Serije fotografija donose profinjene crno bijele forme, ali i one u boji gdje je naglasak stavljen na jednostavnost boja i linija same kolekcije.

Kada govorimo o odjevnim predmetima koji se mogu pronaći u kolekciji, već na prvi pogled jasno je kako se radi o snažnoj i samouvjerenoj ženi koja se ne libi suprotstavljanja muškoj dominaciji. Tailoring, koji je i više nego prisutan, donosi elegantne i decentne krojeve obogaćene tek pokojim predimenzioniranim detaljom koji savršeno zaokružuje cijelu modnu priču.

Različitost, boja i materijala, kao i angažiranih modela, suptilno šalje poruku kako je tolerancija danas daleko od onog gdje bi trebala biti, a odjeća se nameće kao jedan od prvih, možda i najlakših načina uspostave međusobne komunikacije. Iako prožeta stogom muškom estetikom, kolekcija donosi i ženstvene komade, kao i fine materijale ukomponirane u casual izgled, a samim time i zanimljive te drugačije, naizgled teško spojive kombinacije. Ova, već treća po redu kampanja, dokazuje kako Rihanna ima ozbiljan modni plan s idejom i vizijom, dubljom od površnog lijepog i trendi odijevanja, pa nam ne preostaje ništa drugo nego s veseljem očekivati sljedeći Fentyjev korak.

Objavljeno: 29.08.2019. u 13:40

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p