SVJETSKA MODA

Vijest dana: Rihanna pokreće vlastiti modni brend!

Prva kolekcija Fenty Maison stiže 22. svibnja
Iako je poznata pjevačica već duboko uronila u modne i beauty vode, vijest kako je udružila snage s jednim od najvećih konglomerata u svijetu raširila se industrijom poput vatre. Prema službenom priopćenju koje je stiglo prije nekoliko trenutaka, Rihanna i Moët Hennessy Louis Vuitton 22. svibnja namjeravaju predstaviti prvu kolekciju nove modne kuće "Fenty Maison" što ovaj pothvat čini jedinstvenim primjerkom u posljednjih nekoliko desetljeća jer zahtijeva podizanje brenda od same nule, kako je bilo s Christianom Lacroixom koji je 1987. zaživio unutar grupacije.

Početkom siječnja prvi put pojavila su se šuškanja i već tad nije bilo pitanje o nekakvoj ideji, nego o više manje gotovom proizvodu budući da su djelom ovog značajnog projekta postali brojni zaposlenici Louis Vuittona i Celinea te usko surađuju s Rihannom već nekoliko mjeseci. Cijela priča postala je predmetom javne diskusije nakon što su obožavatelji ugledali poznatu pjevačicu sa sunčanim naočalama koje nose njeno ime, a izvori tvrde kako se radi o prototipu s kojim namjerava predstaviti novi brend, a danas je stigla i službena vijest iz LVMH-a kako je čekanju stigao kraj - prva kolekcija bit će predstavljena 22. svibnja u Parizu. Ovakvi potezi nisu nimalo začuđujući budući da Rihanna, uspješno, već nekoliko godina stoji iza brenda donjeg rublja Savage X Fenty i beauty linije Fenty koje se od samog početka nizale samo odlične pa čak i iznenađujuće rezultate.


Njen osobni stil zaradio joj je velike pohvale i mjesto na listi najbolje odjevenih žena u svijetu za čiju se naklonost bori gotovo svaki imalo relevantan brend, a svojedobno je surađivala s Diorom u nekoliko kampanja te kreirala liniju futurističkih sunčanih naočala za koje je bila i službeni ambasador. Nezaboravna je njena suradnja s Pumom čije je kolekcije, između ostalog, predstavila na Paris Fashion Weeku te zaradila ovacije kritike koja isprva nikako pjevačici nije bila naklonjena. Prema prvim indikacijama, njen novi brend Fenty Maison fokusiran je na ready-to-wear liniju i uključuje široki spektar odjevnih predmeta i modnih dodataka.
Foto: Getty Images
Objavljeno: 10.05.2019. u 14:24

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p