SVJETSKA MODA

Robert Sever SORTIE

Predstavljena 12. kolekcija poznatog autora.

Večeras je u prostorijama HDLU-a, u FASHION.HR produkciji, predstavljena 12. autorska kolekcija Roberta Severa nazvana Sortie. Njegov ovosezonski minimalistički pristup začinjen je zahtjevnim konstrukcijama, detaljima u kroju i nezaobilaznim grafikama koje su postale teško odvojive od Robertova dizajnerskog rukopisa. Ne odričući se finih tkanina, koristi svilu, brokat, čipku, saten, ali i traper koji se već nekoliko sezona provlači kroz njegove kolekcije.

Što se same inspiracije tiče, Sever je naglasio dvadesete godine prošlog stoljeća, a znakovit je bio i sam odabir doma Hrvatskog društva likovnih umjetnika za lokaciju - jer upravo je slikarstvo tema koju naglašava na većini od 50-ak predstavljenih modela. Referirajući se na umjetnost, provlači citate ekpresionizma i kubizma, kao i tehniku apstraktnog Jacksona Pollocka. Paleta komada koje nudi je doista široka i proteže se od prezanimljivih haljina do T-shirteva, ručno oslikanog nakita i odličnih torbi koje će sasvim sigurno ponovno postati instant-ljetni-hit.

Nakon revije održana je  DOVE PRO-AGE humanitarna aukcija na kojoj su poznate hrvatice ponovno predstavile kolekciju Robert Sever za DOVE PRO-AGE prikazane na QUELLE FASHION.HR-u u Varaždinu. Sve haljine iz kolekcije su prodane,te je prikupljeno 57 000 kn. Prikupljeni iznos biti će doniran odjelu pedijatrije bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu za liječenje osoba s poremećajima u prehrani. 

Objavljeno: 17.04.2008. u 23:26

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p