SVJETSKA MODA

Safari jaknica će postati veliki proljetni hit

NY Fashion Week: Jason Wu proljeće/ljeto 2013.

Nakon hommagea muzama Helmuta Newtona, Amazonkama koje se ne libe naglasiti svoju seksualnost i zatražiti sve što žele, mladi američki dizajner Jason Wu, odlučio je uploviti u smirenije, senzualnije vode. Njegova nova proljetna kolekcija prikazana u sklopu njujorškog tjedna mode, naslanja se na trenutno popularne 90-e godine i svojevrsni revival estetike tog doba. Dok se njegov kolega Hedi Slimane okrenuo grungeu, Wu je iz 90-ih preuzeo karizmatičnost elegantnih zaposlenih djevojaka s Manhattana, poput tragično preminule Caroline Bessette Kennedy, idola mnogih plavokosih socialite dama koje sanjanju o udaji za svog Johna JR. Kennedyja i još uvijek se kunu u njezinu minimalističku svilenu vjenčanicu boje slonovače koja je ušla u modnu povijest.

Reviju je otvorila modna veteranka Karen Elson, odjevena u svjetlucavu, ali decentnu kreaciju koja je na najbolji mogući način otvorila put za očaravajuće safari jakne uparene s krem bijelim pencil suknjama i kratkim hlačicama. Ne sumnjamo kako će safari jakna sa svilenim džepovima postati ključni komad ove kolekcije kojeg ćemo se itekako nagledati na street style fotografijama sa svjetskih tjedana mode.

Fluidnost materijala najbolje dolazi do izražaja na haljinama koje su postale dizajnerov zaštitni znak. Neovisno radi li se o koktel haljini ili glamuroznoj večernjoj kreaciji, Wu je mislio na sve svoje klijentice i prezentirao bogat raspon modela, od koktel haljina koje se nose po zabavama u Hamptonsu do večernjih kreacija koje će osvojiti razne njujorške dobrotvorne balove i prvu damu Amerike koja je njegova vjerna klijentica.

Od prikazanih modela izdvojit ćemo drapiranu svilenu koktel haljinu u dječje plavoj nijansi koja nas je osvojila na prvi pogled. Kolekcija je standardno zatvorena večernjim haljinama koje su s posebnom pozornošću pratili stilisti hollywoodskih zvijezda. Već nekoliko sezona, Wu je rado nošen brand na crvenim tepisima, a ako je suditi po ovoj kolekciji, nema razloga da tako ne bude i u proljeće 2014. godine.

U galeriji pogledajte modele s proljetne revije Jasona Wua.

Ana Pavić

Photo: Getty/Guliver

 

 

Objavljeno: 08.09.2013. u 10:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p