SVJETSKA MODA

'Saint Laurent degradira žene!'

Modna kuća opet na udaru kritika

Saint Laurent

Učini li vam se kritika spram kampanje kuće Saint Laurent kao déjà vu, pamćenje vas zbilja dobro služi. Saint Laurent se ponovno našao pod paljbom kritika zbog novih fotografija zbog prikazivanja žena na "način koji je degradirajuć". Naime, zadnji je puta izazvao salve negativnih komentara zbog toga što je glavna zvijezda kampanje bila Kiki Willems, a kao razlog je navedeno "promoviranje nezdrave mršavosti".

Zbog spornih je fotografija reklamna kampanja Saint Laurenta zabranjena u Ujedinjenom Kraljevstvu, a sada je francusko regulatorno marketinško tijelo ARPP povuklo raspravu o dvije fotografije koje prikazuju žene u mrežastim čarapama i koturaljkama instaliranima na visokim čizmama. Ono što ARPP ne smatra primjerenim je položaj nogu modela na fotografijama, a koji je po njihovim riječima "degutantan".  

"Tražili smo od brenda Saint Laurent da svoje vizuale prilagode tako da ne budu omalovažavajući za osobu prikazanu na fotografiji", izjavila je ARPP-ova Stephane Martin za Reuters. Osim "neukusnog prikazivanja žene i narušavanja digniteta prikazane osobe" iz ARPP-a su nadodali kako brendovi moraju posebnu pažnju pridati odabiru modela koji promoviraju zdrav body image te će, ukoliko to ne poštuju (kao u slučaju Saint Laurenta prije 2 godine) biti kažnjeni. 

Saint Laurent

T.L.
Foto: Instagram

Objavljeno: 07.03.2017. u 10:36

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p