SVJETSKA MODA

Saint Laurent postaje predvidljiv

Koja je budućnost kultnog branda?

Saint Laurent
 
Saint Laurent je kultni francuski brand koji je posljednjih godina donio brojne odluke koje nisu kod mnogih naišle na odobravanje. Jedna od odluka je svakako bila izbacivanje imena Yves iz branda, a sudeći prema kolekcijama proteklih sezona, to nije jedini problem ove modne kuće.

Kreativni direktor Hedi Slimane u ponedjeljak 09. ožujka je predstavio novu kolekciju za Saint Laurent koja nije ostavila velik dojam na gledatelje. Čini se kako se Saint Laurent već neko vrijeme vrti u krug i na pisti predstavlja tek u nijansama različite kolekcije. A očekivanost i predvidljivost stavka je koja se u modnom svijetu teško prašta.
 
Saint Laurent
Svaka modna kuća ima svoj stil i publiku na koju cilja. No, stil ne znači da se kolekcije trebaju reciklirati nego da svom kupcu trebaš ponuditi svake sezone osvježenje i razlog zbog kojeg će ponovno poželjeti imati tvoju kreaciju u svom ormaru.
 
Saint Laurent
Jasno je kako se Hedi obraća mlađoj buntovnoj populaciji koja se voli izrugivati klasičnom poimanju ženstvenosti. Puf haljine i suknje, koža, rasparane najlonke, kožne jakne i mini suknje – točno znamo što ćemo vidjeti na pisti, a Hedi se ne trudi pokazati nam da smo u krivu.
 
Saint Laurent
 
Vrijeme je da Saint Laurent donese bitne odluke i zapita se koja je budućnost ove modne kuće. Jer sudeći prema predstavljenom, trenutno je zapela u predvidljivoj monotoniji.

Mija Dropuljić
Foto: Guliver Images/Getty Image

Objavljeno: 10.03.2015. u 09:57

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p