SVJETSKA MODA

Saint Laurent ‘power look’ oborio nas je s nogu, dok Dior koketira s barokom i kostimom!

Revije za koje se traži ulaznica više!

U tijeku je pariški Tjedan mode, a to znači da nas očekuju neka od najznačajnijih modnih imena. Saint Laurent zasigurno je jedno od njih, a osim odjevnih predmeta, od ove revije očekuje se i impresivna scenografija koja nije izostala niti ovog puta. Naime, Saint Laurent zasjenio je baš sve, ostao vjeran svojoj estetici koja baš uvijek podsjeti zašto toliko obožavamo ovaj brend!

Dašak 80-ih, predimenzionirani detalji, naglašavanje siluete i sl., samo su djelić elemenata proljetne kolekcije koja je sinoć predstavljena, a moramo priznati kako od Anthonyja Vaccarella ništa manje nismo niti očekivali. Dizajner je još jednom pokazao koliko vješto koketira s dizajnerskim nasljeđem brenda, onime što se od njega očekuje te vlastitom vizijom Saint Laurent žene. Radi se o odvažnoj personi koja svoju ženstvenost smješta u jedan posve novi stilski prostor kojim se isprepliću fragilnost i oštrina, a koji neprikosnoveno poziva na individualnost. Sve to upakirano u scenografiju i lokaciju revije koje oduzimaju dah i A listu celebova, Saint Laurent finalno pozicionira na tron brendova koji svaku kolekciju učini monumentalnom. Kao highlight cijele kolekcije nameću se predimenzionirani detalji, ali i igra finim materijalima koji uz pomoć zanimljivih proreza odjevne predmete čine dinamičnima, iako su u svojoj suštini vrlo minimalistički. Ne nedostaje niti koketiranja s drugim materijalima poput vune, statement modnih dodataka i odvažnih beauty lookova koji su idealno zaokružili ovu modnu priču.

S druge strane, Dior je ponudio nešto drugačije viđenje proljeća. Maria Grazia Chiuri ponovno je zagrebla u prošlost i odjevnim predmetima podarila dašak starinske estetike koja je u novom ruhu vrlo moćna. Kolekcija je sačinjena od korzeta, čipke, transparentnih elemenata, ali i dekonstrukcijskih rješenja koja su se odlično uklopila u cijelu viziju. Naravno, nisu izostali niti elementi ručnog rada koji uvijek zaslužuju posebnu pohvalu, a svidjelo nam se i slojevito kombiniranje koje je kolekciji podarilo dinamiku. Sve u svemu, riječ je o lijepoj kolekciji koja se je poigrala različitim stilskim fragmentima s naglaskom na barok i kostim u formi nosivih odjevnih predmeta.

Foto: Youtube, Instagram
Objavljeno: 28.09.2022. u 15:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p