SVJETSKA MODA

Samo za zločeste djevojke!

Jean Paul Gaultier i Maison Martin Margiela jesen/zima 2012./2013.

Kada je u pitanju modni show, Jean Paul Gaultier nikada ne zaboravi isporučiti - kolekcija za zločeste cure, koju je poslao na parišku pistu, dotakla se par motiva recentne kulture. Kao glavna inspiracija poslužili su inspirativni grafiti Pariza koje Gaultier prenosi na bogate večernje haljine dodatno pojačane krznom. Uz zanimljive printeve grafita, kosa modela neodoljivo je podsjećala na izrast kojeg trenutno Rihanna vraća na scenu. S obzirom da JPG voli dotičnu, uopće ne sumnjamo kako je dio njegove vizije išao i u tome smjeru.

 

JPG

Iznimno bogatstvo materijala, i specifičan izgled kojeg Gaultier donosi u svakoj kolekciji, savršeno su se stopili s karakterom Karlie Kloss koju su modni zaljubljenici jedva dočekali vidjeti na pisti. Nakon Lanvina, još jedan show kojeg je Karlie obilježila.

 

MMM

Ekipa iz Maison Martin Margiele uspjela je prikazati par iznimnih komada, ali ništa više od toga. Dekonstrukcija  muškog odijela, koja se provlači od samih početaka kroz kolekcije ovog modnog imena, za sezonu jesen/zima 2012./2013. donosi fantastične kapute u kojima žena djeluje moćno i samouvjereno. Baš kako su nam to nagovijestili modni magovi Milana, vladavina iznimno krojenog kaputa nastavila se i u Parizu. Baloner sa zašivenim rukavima? Model prikazan na MMM reviji zapravo je plašt. Promišljena ideja u koju vrijedi investirati.

M.B.

Photo: wwd

Objavljeno: 05.03.2012. u 14:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p