SVJETSKA MODA

Savage x Fenty: revija koja slavi različitost i ljepotu opravdala je sva očekivanja

Modna priča kakvoj težimo!

Iako na spomen Rihanne prvo pomislimo na glazbu, to bi se vrlo ubrzo moglo promijeniti jer poznata pjevačica vještim koracima postaje poslovna žena s kojom će malo tko moći pratiti korak. Rihanna iza sebe ima uspješne linije odjeće i make up-a, a čini se kako je najnovijim potezom odlučila osvojiti i zabavni aspekt modne industrije. Savage x Fenty je brend donjeg rublja koji je sinoćnjim predstavljanjem ljestvicu svoj djelovanja postavio jako visoko.

Barclays Center jučer je bilo mjesto na kojem se slavila različitost, međusobno razumijevanje i podržavanje te ženska ljepota. Upravo to glavni su postulati Savage x Fenty brenda koji se zalaže za neke nove formate ljepote, oni koji su unazad nekoliko godina pokleknuli pod pritiskom ideje savršene žene savršenih proporcija i simetričnog lica. Nakon vijesti koja je potresla modni svijet, one kako Victoria's Secret rapidno gubi na popularnosti te ima sve više negativnih konotacija vezanih uz brend, Rihannina Savage x Fenty revija savršenim showom, grandioznom pozornicom i produkcijom dokazala je kako je itekako dostojna 'zamjena' nekoć najpopularnijoj reviji donjeg rublja. Predstavljeni modeli za jesen/zimu dolaze u najrazličitijim veličinama, stoga će apsolutno svaka žena pronaći onaj koji joj najbolje pristaje pritom zaboraviti na pritiske i medijske manipulacije na koji način se ženska ljepota valja percipirati.

Sama kolekcija donosi senzualne modele ukrašene čipkastim detaljima, zanimljivim materijalima te ono najvažnije slobodnom modnom notom. Jedna od najvećih zanimljivosti ovog showa je i činjenica kako je bilo zabranjeno bilo kakvo fotografiranje ili objavljivanje na društvenim mrežama, a sama revija osim prisustvovanjem, mogla se pogledati online putem video platforme Amazon Prime. Rihannin utjecaj danas je neupitan, mogućnost formiranja javnog mijenja i postavljanja trendova, stoga možemo zaključiti kako je potez koji promiče različitost vrijedan svake hvale i u budućnosti jedino što možemo je nadati se, ali i doprinijeti nekoj drugačijoj percepciji ljepote- onoj realnoj.


Foto Getty Images
Objavljeno: 11.09.2019. u 15:58

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p