SVJETSKA MODA

Schiaparelli revija otvorila pariški Tjedan mode i potpuno oduševila sve prisutne!

Jedinstvena kolekcija o kojoj će se još dugo pričati!
Jučer je u Parizu otvoren još jedan Tjedan visoke mode koji je obilježen revijom modne kuće Schiaparelli, a koju je dizajnirao američki couturier Daniel Roseberry koji je, moramo priznati, ovoga puta nadmašio samoga sebe! Ova vizualno atraktivna, impresivna kolekcija prštala je referencama na rad osnivačice Else Schiaparelli, a sasvim smo sigurni kako će se o ovoj zaista posebnoj kolekciji pričati još dugo vremena…

Tjedan visoke mode u Parizu ove sezone traje tri dana, točnije od 4. do 7. lipnja, kada će poznate modne kuće javnosti predstaviti kolekcije za sezonu jesen/zima 2022./2023.. Tako će svi prisutni imati jedinstvenu priliku vidjeti najnovije kreacije modnih giganta kao što su Balenciaga, Dior, Jean Paul Gaultier i mnogi drugi, a prva po redu bila je spomenuta modna kuća Schiaparelli koja je jučer i otvorila ovogodišnji Paris Couture Week. Kolekciju je dizajnirao već spomenuti kreativac Daniel Roseberry koji odijeva brojne poznate ličnosti kao što su prva dama Jill Biden ili pak diva Beyonce, a sama kolekcija predstavljena je u pariškom Musée des Arts Décoratifs, i to na isti dan kada je muzej proslavio otvaranje retrospektivne izložbe posvećene osebujnoj osnivačici kuće - Elsi Schiaparelli.


Sama revija predstavljala je izvanredan i pomalo nadrealan sraz vremenskih linija, stoga ne iznenađuje činjenica da su kolekciju posve preplavile luksuzne, raskošne tkanine poput baršuna i svile. Modni dodaci su također bili jednako raskošni i (pre)dimenzionirani, no savršeno su se uklopili u baš svaku modnu kreaciju koja je “prošetala” revijom. U svakom slučaju, za istinske ljubitelje mode ova revija značila je jedno izvanredno putovanje, od 1930-ih, kada je Schiaparelli dizajnirao kostur haljinu koja je inspirirala gornji dio korzeta s izrezom Saskie de Brauw, preko 1980-ih, koje su vidjele Lacroixovu dinamičnu modu svojom baroknom estetikom, do današnjih dana, kada Roseberry redefinira odjeću za crveni tepih za neke nove, hrabrije generacije! 
Foto: Instagram
Objavljeno: 05.07.2022. u 10:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p