SVJETSKA MODA

Sedamdesete kako ih vidi Frida Giannini

Guccijeva revija prikazana prvi dan Milano Fashion Weeka

Nova kolekcija Fride Giannini za talijansku modnu kuću Gucci kao da je nastavak njihove posljednje kampanje za The Jackie Bag s Kate Moss. Svakako smo vidjeli malo rock chica kojeg tako dobro nosi kraljica modelinga Kate, no u kolekciji su prevladavale siluete sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Traperice, krzneni prsluci, kimono ogrtači i kombinacije trapera i smeđe kože označili su povratak izraza vintage kojeg već nekoliko sezona nije bilo u razgovorima modnih znalaca, a kvalitetna brušena koža, bogati puni pamuk i visokokvalitetna japanska svila dodali su notu luksuza svojstvenog Gucciju. Revija je započela bijelim modelima, zatim upotpunjenima smeđom brušenom kožom koja se potom spojila s plavim traperom, a on je pak vodio prema crvenom dijelu kolekcije nakon kojeg smo vidjeli i pojavu šarenog uzorka nastalog spajanjem svilenih šalova tehnikom patchworka. Na kraju smo vidjeli i zelenu boju u nekoliko nijansi, te print pitona i kinezerija na haljinama obrubljenim kristalima s kojima je Giannini završila kolekciju.
 
Od detalja je bilo zlatnih okruglih gumbiju koji su iskakali s kožnih haljina, smeđeg pletenog remenja stegnutog u struku ili opuštenog u kombinaciji s košuljama, zatim već spomenutih kristala i svilenih marama svezanih oko vrata u stilu stjuardesa.
 
Frida Giannini najbolja je kada radi svakodnevne odjevne predmete u luksuznim varijantama, a to joj je uspjelo i s ovom kolekcijom koja bi se vrlo lako mogla naći i u ormaru same Kate Moss.

 
 
N. B.
 
photos: Facebook Gucci
Objavljeno: 18.09.2014. u 10:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p