SVJETSKA MODA

Sinoć je održana prva virtualna Met Gala!

Najvažniji ponedjeljak u svibnju na nešto drugačiji način!

Pandemija koronavirusa potresla je cijeli svijet i pritom ugrozila poslovanje na različitim razinama. Očekivano, modna industrija naišla je na velik izazov koji tek valja riješiti, no moramo priznati da se zasad velika modna događanja poprilično dobro vješto s novonastalom situacijom. Nakon što je londonski Tjedan mode najavio digitalno izdanje, za očekivati je bilo da će i velika Met Gala svoje ovogodišnje ruho dočekati u sličnom tonu.

Jedan od najvažnijih modnih događaja, njujorški Met Gala pod dirigentskom palicom Anne Wintour, ove godine nažalost nije se održao u svom klasičnom obliku. Ipak, izostanak glamuroznog crvenog tepiha i zvijezda koje nose predivne i ekstravagantne toalete nije stao na put tradiciji. Met Gala je sinoć održana, ali u nešto drugačijoj stvarnosti, naravno, onoj virtualnoj. Tema ovogodišnjeg bala, odnosno izložbe je About Time: Fashion and Duration s fokusom na modnu cikličnost i promjene posljednjih 150 godina. Osim prošlosti, izložba sažima pogled u sadašnjost i budućnost te predviđa i zaključuje što se je sve promijenilo, što ostaje isto i što će tek biti. Andrew Bolton, kustos ove sjajne izložbe, ističe da je moda neupitna asocijacija na vrijeme, ali i sinergija prošlosti, sadšnjosti i budućnosti. Dijelovi About Time: Fashion and Duration postava dostupni su online te ih možete u svakom trenutku pogledati što svakako preporučujemo jer je riječ o iznimnom vizualnom prikazu mode koja će, ne sumnjamo, baš svima biti vrlo zanimljiva i intriganta.

Kao što smo prethodno spomenuli, budući da je sam događaj Met Gale otkazan, njegova virtualna varijanta održana je sinoć u istom vremenu baš kao i pravi bal, stoga je 18 sati označilo početak najglamuroznije, ovog puta digitalne, njujorškome mode priče. Anna Wintour se putem livestreama obratila gledateljima, dok su za glazbeni dio programa bili zaslužni Florence + The Machine i dizajner Virgil Abloh. Unatoč tome što je nedostajao crveni tepih zajedno s upečatljivim toaletama, ovaj potez naišao je na odobrenje i nadu da će se trenutna situacija što prije riješiti te potaknuti da Met Gala sljedeće godine zasja u najljepšem sjaju!

Objavljeno: 05.05.2020. u 15:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p