SVJETSKA MODA

Sportska elegancija s potpisom Alexandera Wanga

Dizajner još jednom oduševio modnu elitu njujorškog tjedna mode

Kada je prvi model, dugi crni sako s prugastim motivom oko struka, izašao na pistu izgledalo je kao da ćemo vidjeti još jednu klasičnu reviju Alexandera Wanga, u tonovima crne i bijele, s krojevima koji skrivaju svaku naznaku seksepila. Ipak, dizajner je još jednom uspio iznenaditi.

Wang je pokazao vlastitu definiciju sportske elegancije koja je počela izbijati nakon četvrtog modela kada su na pistu krenuli modeli odjeveni u uske kratke haljine – narančasta, plava, a onda i zelena. Poigrao se krojem teniske haljine dodavajući duge rukave, dolčevita ovratnike i plise, različite vrste materijala od onih transparentnih do, sportskoj odjeći ne tako bliske, kože.

Donio nam je i beskrajne mogućnosti boja ipak ne zanemarivši i klasičnu kombinaciju za teniske haljine – bijelu i zelenu. Bilo je tu i za Wanga nezaobilazne crne, zatim sive i bijele koja je najbolje došla do izražaja na dugim haljinama ravnog kroja koje su visile s tijela modela i neodoljivo prizivale sljedeće ljeto dok se ovo tek bliži svom kraju.


Na trenutke smo imali prilike vidjeti i, još uvijek sramežljivo, poigravanje seksepilom, a u kolekciji je, osim dominantne Wangove verzije teniske haljine, bilo i već spomenutih sakoa, elegantnih hlača za kojima će nedvojbeno posegnuti klasičarke poput Elin Kling, ali i topova bez kojih Alexander Wang kolekcije ne prolaze. Neobično je lijepo bilo vidjeti i Anu Buljević koja je još jednom prošetala pistom u odjeći ovog mladog dizajnera koji je na dobrom putu da promijeni način na koji razmišljamo o odijevanju.


 Nives Bošnjak

photos: Guliver/Getty

video: FatalefashionIII
Objavljeno: 07.09.2014. u 10:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p