SVJETSKA MODA

Stilska evolucija Cindy Crawford

Kako se razvijao stil jednog od najvećih supermodela?
-->--> -->

Otkivena je sasvim slučajno sad već davne 1983. godine kad je radila u polju kukuruza u Illinoisu. Tada još djevojčica, šesnaestogodišnja Cindy Crawford nije ni sanjala da će postati jedan od najvećih supermodela svih vremena.

ttt.jpg

Prva naslovnica za Vogue ostat će joj u sjećanju cijeli život ne samo zbog činjenice što je tako mlada dospjela na nju, već zbog toga što su joj u photoshopu maknuli madež po kojem je danas i prepoznatljiva. Nakon te naslovnice započinje uspješna karijera - revije, editorijali i više od 1000 naslovnica modnih časopisa. Na naslovnici Voguea za mjesec siječanj iz 1990. pojavila se  u društvu Tatjane Patitz, Christy Turlington, Naomi Campbell i Linde Evangeliste, najjačih imena modelinga u to vrijeme, a te iste godine ekipa s naslovnice ušla je u povijest zbog spota "Freedom" Georgea Michaela u kojem su nastupile. Linda, Naomi i Christy bile su velike prijateljice u to vrijeme, ali Tatjanu i Cindy, tada najveće zvijezde u petorci, bilo je teško nagovoriti na suradnju pa kruže priče da je Cindy navodno pristala biti u spotu za pozamašnu svotu od milijun dolara. Nikada nije otkriveno koliko su novca dobile, ali su sve pristale na snimanje. Nakon te naslovnice i spota sva vrata su joj bila otvorena, i od tog trenutka Cindy je poznata kao jedan od 5 najboljih supermodela svih vremena.

uu.jpg

 

Bila je jedan od prvih modela koji su osim modelinga radili i neke druge poslove, pa se Cindy tako može pohvaliti nizom zanimljivih unosnih poslova. Radila je kao tv prezenterica, glumica, izdala je seriju DVD-a "Vježbajte sa Cindy", napisala je knjigu i odnedavno u svoj životopis dodala titulu dizajnerice namještaja.

Ako ćemo ići opisivati njezin stil, najbolje riječi bile bi jednostavnost i elegancija. Cindy nikad nije šokirala svojim odabirom odjeće, uvijek je na evente dolazila obučena u jednostavne haljine s decentnim modnim dodacima. Često je se moglo vidjeti u Valentino i Versace kreacijama, u dugačkim pripijenim haljinama kojima je naglašavala svoju savršenu figuru. Privatno nosi casual stvari, ne skida se iz traperica, običnih pamučnih majica, tenisica ili balerinki. Jednom je izjavila : „Ja sam majka dvoje djece, trčkaram okolo po cijele dane i bitno mi je da se u svojoj odjeći osjećam udobno. Naravno da pripazim na ono što nosim, no kad sam sa svojom obitelji najbitnija mi je udobnost!"

U našoj galeriji pogledajte stilsku evoluciju Cindy Crawford!

Ana Bacinger

Objavljeno: 07.09.2009. u 20:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p