SVJETSKA MODA

Stilska evolucija Claudie Schiffer

Kako se razvijao njezin stil?

Ima li potrebe pisati tko je Claudia Schiffer ili možemo biti sigurni da je to gradivo usvojeno?

Rođena je 25. kolovoza 1970. u Rheinbergu, pokraj Duisburga i spada među legendarnu ekipu supermodela. Linda, Naomi, Christy i Cindy vladale su sa Claudiom modnim pistama i naslovnicama modnih časopisa. Najprije je radila kao model u Parizu, no nakon fotografije za francuski Elle otvorena su joj vrata modnog svijeta. I tu počinje njezina era - nema dizajnerskog imena čiju reviju nije nosila, nema naslovnice koju nije krasila i nema kampanje u kojoj se nije pojavila. Njezino lice je dosad krasilo više od 400 naslovnica najpoznatijih modnih časopisa.

 

cschiffer22_v_9oct09_pa__320x480__48a.jpg

No nas više zanima Claudia Schiffer privatno, odnosno njezin modni stil i kako je on napredovao kroz sve ove godine. Claudia ima veliku privilegiju jer je jedan od najpoznatijih supermodela svih vremena, pa nema dizajnera koji je ne bi poželio u svojoj kreaciji. Može se pohvaliti bliskim prijateljstvom sa legendarnim Karlom Lagerfeldom, pa ne čudi činjenica da se je se upravo u Chanelovim kreacijama najčešće viđa na nekim javnim događanjima. Također je bliska prijateljica dizajnerice Alberte Ferretti i njezine prekrasne haljine obično su prvi izbor za crveni tepih. Upravo će Claudia biti zaštitno lice Ferrettinog novog mirisa. Kako je bila zaštitno lice Manga i Accessorizea, privatno kombinira dizajnerske komade sa spomenutim uličnim brendovima.

 

Neko vrijeme je bila malo u pozadini, posvetila se obitelji i djeci, no Claudia se nedavno vratila na velika vrata! Snima editorijale, krasi naslovnice i potpisuje nove ugovore koji će joj donijeti nove milijune.

Stilsku evoluciju Claudie Schiffer možete vidjeti klikom na našu galeriju!

Ana Bacinger

 

 

Objavljeno: 02.11.2009. u 21:41

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p