SVJETSKA MODA

Stilska evolucija Kate Moss

Kako je nastala modna ikona?

Ona je opasna i problematična, voli se dobro zabavljati a pritom i dobro izgledati. Kate Moss je modna kameleonka koja svojim modnim stilom osvaja kritičare i zaljubljenike u modu. Djevojke diljem svijeta žele izgledati poput nje, njezin stil se kopira na svim kontinentima svijeta. Njezin dnevni/ulični đir je toliko obožavan i prepoznatljiv da bi ga mogla brendirati. Kate obožava modu, a to se na njoj i primjećuje. U suradnji s Topshopom usrećila je mnogobrojne modne dame, jer im je omogućila da komadima koje dizajnira barem ponekad budu poput nje.

No i ova modna ikona, svoj je stil trebala izgraditi. Velika sreća je u tome što je odrasla uz najjače modne dizajnere svijeta, nosila njihove kreacije, snimala editorijale i kampanje i bila okružena najljepšom odjećom svijeta. Upravo su joj te privilegije pomogle da izraste u jednu od najjačih modnih ikona svijeta. Od djevojke koja je poput većine modela furala traperice i obični T-shirt nastala je žena koja odjeću kombinira na način na kojemu joj pozavidi velik broj žena. Bilo da zablista u haljini ili se pojavi u pripijenim trapericama, bilo da ima kratku kosu kojom smo svi bili oduševljeni ili pomalo neuredne plave pramenove, bilo da nosi pete, bikerske čizme ili balerinke, Kate će nas uvijek oduševiti.

Ona zna biti elegantna, zna biti profinjena, nježna i romantična, zna biti buntovna, seksepilna, zna biti vintage. S godinama njezin stil se dobro razvijao, uspjela je pronaći svoj individualan modni krik, uspjela je postati jedna od najzanimljivijih modnih ikona svih vremena.

A kako je nastala ova modna ikona i kako se razvijao njezin modni stil možete saznati ako zavirite u našu galeriju!

Ana Bacinger

Objavljeno: 03.06.2009. u 21:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p