SVJETSKA MODA

Stilska evolucija Nicole Richie

Kako se razvijao stil ove ikone stila?
-->--> -->

Mišljenja o tituli koju nosi ova mlada dama su podijeljena. Jedni je smatraju suvremenom ikonom stila, dok drugima nije jasno zašto bi ona nosila ovu laskavu titulu. No, činjenica je da su Nicole Richie prozvali modernom ikonom stila. A kad pogledamo razvoj njezinog stila od faze kad je s Paris Hilton pokrenula reality show "The Simple Life" na MTV-u do danas, možemo reći da je konačno pronašla nešto što joj odgovara. Nicole je dosta eksperimentirala odjećom, a mi smo zahvaljujući popularnosti koju ima, mogli uživati u svim njezinim modnim pokušajima. Povremeno je znala biti preozbiljno obučena za svoje godine, ponekad smo se lovili za glavu kad smo vidjeli što je na sebe stavila. No, danas Nicole izgleda lijepo i modno osviješteno.

Za nju možemo reći, da joj je u izgradnji stila koji danas fura uvelike pomogla stilistica Rachel Zoe. Rachel je uz Kate Moss i Siennu Miller, začetnica aktualnog boho stila, koji furaju mnoge mlade zvijezde poput Mische Barton, i nama trenutno zanimljive Nicole Richie. A kad govorimo o stilu Nicole Richie, možemo reći da je on prije svega boemski i hippy. Nicole obožava nositi duge hippy haljine, prozračne lepršave tunike, trakice za kosu, predimenzionirane naočale, i sve što ima retro prizvuk. Jedna je od onih koja se više puta pojavi u istom komadu, ali ga iskombinira na drugačiji način. Ili je to haljina koju je obukla na štikle, pa idući put na ravne sandalice, ili tunika koju je jednom imala na traperice, pa na golu nogu. Voli modu, a po onome što nosi se vidi da ima neke omiljene komade koje se ne boji pokazati u više navrata.

62.jpg

Najljepša je u hippy haljinama koje su postale njezin zaštitni znak i iz kojih se doslovno ne skida. Duge lepršave haljine modni su hit ove sezone, a Nicole je jedan od razloga zašto su se vratile u modu. Već dva ljeta Nicole ih svakodnevno fura, bilo za šetnju gradom ili za crveni tepih. Uz dugu valovitu kosu, ravne gladijatorice i predimenzionirane naočale ovaj joj look savršeno pristaje.

Na crvenom tepihu imala je dobrih i loših trenutaka. Uvijek je obučena u dizajnerska imena, a na nogama obavezno ima cipelice Christiana Louboutina. Nicole s nakitom  ne pretjeruje, često oko vrata nosi isti zlatni lančić s privjeskom ili ogrlicu sa stakalcima, a oduška si daje jedino s narukvicama koje uvijek ima u većim količinama i odnedavno s trakicama za kosu.

Možda nije imala najsjajnije modne početke, ali moramo priznati da je konačno pronašla stil koji joj dobro stoji i koji je počela fenomenalno nositi. Velik broj djevojaka diljem svijeta želi izgledati kao ona pa je time zaradila da bude prozvana suvremenom modnom ikonom.

A kako je izgledala njezina izgradnja stila možete vidjeti u našoj galeriji!

Ana Bacinger

Objavljeno: 02.07.2009. u 21:51

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p