SVJETSKA MODA

STILSKA EVOLUCIJA SEVERINE VUČKOVIĆ

Kako se razvijao Severinin stil?

Kao klinka sam često pjevušila Severinine pjesme i mami pričala da kad odrastem želim izgledati kao ona.

Prekrasno lice, tamna kosa, odlično tijelo i energija koju je u ono vrijeme malo koja naša pjevačica imala. U to vrijeme Severina je furala traperice visokog struka, majice bez rukava do pupka, točkasti uzorak, špičoke i kovrčavu kosu do ramena. Pogodili ste - bio je to kraj osamdesetih! Danas je Severina Vučković zasigurno naša najpoznatija celebsica, žena koja je izgradila odličnu karijeru, pjevačica koja svakim svojim novim pojavljivanjem u javnosti digne prašinu i pjevačica koja svakim izdavanjem albuma mijenja svoj imidž kao svaki pravi umjetnik. Nekima je bila najljepša kao plavuša, drugima sa dugom smeđom kosom, a od nekih je dobila odlične kritike za rockersku frizuru poput Rihannine.

 A što je sa njezinim modnim stilom? Možda bi najbolje riječi za opisati njezin stil bile seksepilnost i provokativnost. Zašto? Sjetite se samo raskošne bijele vjenčanice u kojoj je promovirala novi album, igre sa vjerskim simbolima koji su izazvali ne tako odlične kritike, a jedna od njezinih posljednjih provokacija išla je našoj premijerki.

Za jedan hrvatski časopise jednom je prilikom izjavila: Kad se spomene moda, prvo pomislim na moje pjesme koje sam uvijek pratila odjevnim stilom. Glazba je moj život i moje sredstvo izražavanja, ali i kroz modu mogu izraziti svoju osobnost i razigranost!" A ona upravo to i radi, njezin je scenski stil gotovo svake sezone drugačiji, dok je Severina privatno jedna od Hrvatica koje jednostavno luduju za odličnim krpicama i modnim markicama. Omiljeni dućani su joj Nicolas u Zagrebu i Marija u Dubrovniku, butici u kojima ćete pronaći dizajnerske komade koji su tek sišli s pista, konkretno voli modnu kuću Yves Saint Laurent, nikad zaboravljenog Alexandera McQueena, dok od naših dizajnera favorizira Lineu Exclusive i dvojac ELFS.

Ona je jedna od naših rijetkih celebsica koja je priznala da često surađuje sa hrvatskim stilistima koju joj u najdražim buticima biraju kako odjeću za snimanja, tako i za privatne svrhe. Severina za crvene tepihe najčešće bira kreacije hrvatskih dizajnera, kratke i seksepilne haljinice kojima pokazuje svoju savršenu figuru, dok za neka ne tako svečana javna događanja uvijek oduševi zanimljivim kombinacijama. Od modnih uzora navele je dive starog Hollywooda koje su svaka po nečem značajne i zanimljive. Tako joj se jako sviđa nestašna ali uvijek elegantna Audrey Hepburn, seksepilna Brigitte Bardot, dok je za Marilynku izjavila da je to žena koja svojim pojavljivanjem sve i svakoga pokraj sebe baca u sjenu.

Bilo da obukla crvenu elegantnu ili kratku šljokičastu haljinu, obične traperice ili kratak šorc, klasično odijelo ili neobičan kombinezon, bilo da nastupila sa štakom kao prije nekoliko dana u Ljubljani, Severina sve što stavi na sebe nekako uvijek uspije odlično isfurati.

U našoj galeriji pogledajte stilsku evoluciju Severine Vučković!

Ana Bacinger

Objavljeno: 25.05.2010. u 08:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p