SVJETSKA MODA

Stilska evolucija Victorie Beckham

Kako su izgledali njezini počeci?
-->--> -->

Ako se prisjetimo Victorie Beckham iz faze kad je širila "girl power" bendom Spice Girls nezamislivo je da je ona danas jedna od suvremenih ikona stila. Posh Spice je imala veoma drastičnu stilsku evoluciju, njezini počeci bili su u trenirkama i kratkim topićima ispod kojih je virio pupak, a danas je poznata i prepoznatljiva po utegnutim, elegantnim i sofisticiranim komadima. No i danas su mišljenja oko njezine titule podijeljena, dok jedni smatraju da je zaslužila nositi titulu suvremene ikone stila, drugi ne shvaćaju kako je to moguće.

Poznati modni kritičar Blackwell proglasio ju je najgore odjevenim celebrityjem 2007., a mnogi i danas njezin stil smatraju samo praznim rasipanjem bogatstva, tvrdeći da nesilaženje s previsokih potpetica apsolutno nikada te pojavljivanje u isključivo i jedino dizajnerskoj odjeći nisu nikakve odlike stila. Victoria Beckham modne savjete dobiva od britanske stilistice i novinarke Katie Grand, još od vremena kad je Katie brinula o imidžu tada popularnih Spice Girls. S godinama su Victoria i Katie postale dobre prijateljice, zajedno odlaze u shopping, a Katie često sugerira Victoriji što da obuče. Svi malo ekstravagantniji modni komadi viđeni na Vicki rezultat su hrabrog odabira Katie Grand.  Njezine Antonio Berardi čizme bez potpetice bile su tema brojnih novinskih članaka i modnih diskusija nakon što se u njima pojavila s Davidom na lansiranju novog zajedničkog parfema, a šuškalo se da ih je za Victoriu odabrala upravo Katie Grand.  

vbeckham37.jpg

Jedno je sigurno, Victoria Beckham prijateljica je brojnih dizajnera od kojih su samo neki Marc Jacobs, narcisoidan Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli, Domenico Dolce i Steffano Gabbana, te Roland Mouret koji joj je pomogao u kreiranju danas popularne vlastite linije odjeće "DVB Style". Gošća je svih bitnih modnih revija i uvijek je dočekana s velikim poštovanjem, a na njima sjedi uz bok najpriznatijih modnih kritičara, novinara i stilista.

Često je krasila naslovnice najboljih modnih časopisa svijeta, snimala zanimljive editorijale, bila zaštitno lice kampanja Marca Jacobsa i Armanija, te gostovala u žiriju reality emisija poput "Project Runwaya" i "American Idola".  

Uz različite faze stila koje je prošla, danas se ne skida iz Christian Louboutin cipela i Birkin torbe, te velikih crnih naočala. Najčešće je se može vidjeti u vlastitim kreacijama, uz koje kombinira neko zvučno ime.

Stilsku evoluciju Victorie Beckham možete vidjeti ako kliknete na našu galeriju!

Ana Bacinger

 

 

Objavljeno: 26.08.2009. u 10:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p